Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Felújított túraútvonal

Felújított túraútvonal

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az Országos kékkör hazánk legnépszerűbb túraútvonala, közel 3 milliárd forintból, hazai és Uniós forrásból újult meg az elmúlt években. A Magyar Természetjáró Szövetség és konzorciumi partnerei gondozásában megvalósuló beruházásról tartottak lakossági fórumot Mátrafüreden, ahol a Mátrában történt fejlesztéseket mutatták be az érdeklődőknek.

Országosan 2500 km hosszú túraútvonal újult meg a projekt során javarészt eu-s forrásból, mintegy 2,7 milliárd Ft-ból. A beruházás során számos felújítást végeztek, így megújult a galyai kilátó, turistaszállásokat hoztak létre, újrafestették a nyomvonalon a tájékoztató jelzéseket, kerékpáros nyomvonalat jelöltek ki. Megtisztították a gyalogosutakat a benőtt növényzettől, helyreállították a forrásokat, ökoturisztikai attrakciókat valósítottak meg a Mátrában is.

– A Mátra kiemelt helyszíne a beruházásnak, Galyatetőn épül fel a túraközpont, a hozzákapcsolódó kilátó,több régi turistaház felújításra került – részletezte Kaszala Judit, az Egererdő Zrt. ingatlanügyi és műszaki előadója.

A Szalajka ház, Fenyvespuszta, Rudolf Tanya ismét turistaszállásokként fogadják a kirándulókat a jövőben. Az erdei bútorok kihelyezése is folyamatban van, és még ebben a hónapban átadják a kirándulóknak a galyai kilátót is- hangzott el a tájékoztatón. Elkészült egy térinformációs rendszer, és nagyon fontos eleme a fejlesztésnek, a ranger vagy erdőőr hálózat kiépítése, ami az utak karbantartásáért felel.

A beruházás minden elemével várhatóan őszre készülnek el.


Tovább az archívumra