Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Viharkárok

Viharkárok

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A napok óta tartó hőségriadó után viharos széllel és esővel tombolt a vihar Gyöngyösön. Mintegy nyolcvan műszaki mentéshez riasztották a tűzoltókat a tegnapi vihar miatt megyénkben. Ismét a dombon okozott nagyobb károkat, ágak törtek le és kidőlt egy fa is. A tűzoltók felkészültek a vihar okozta károk elhárítására, tegnap Gyöngyösre 6 alkalommal vonultak ki.

A napok óta tomboló hőség után heves széllel és esővel érkezett a vihar térségünkbe is. Ezeken a tegnap délutáni képeken jól látszik, hogy csak kicsin múlt, hogy személyi sérülés nem történt. A viharban nagyrészt ágak szakadtak le, fák dőltek ki. Gyöngyösön a dombon például kicsavart egy fát a szél, ami eltorlaszolta az utat. 44 alkalommal úttestre, 30-szor villanyvezetékre, 10-szer épületre és kerítésre, három alkalommal pedig személygépkocsira estek faágak.

A letört faágakat az úttestről, épületről, vezetékekről motoros láncfűrésszel távolították el a tűzoltók. Antal Erika megyei katasztrófavédelmi szóvivő elmondta: hetvenkilenc műszaki mentéshez riasztották a Heves megyei tűzoltókat tegnap. Az áramszolgáltató szakemberei is folyamatosan dolgoztak a szolgáltatás helyreállításán.

Egész este, és még hajnalban is dolgoztak a katasztrófavédelem szakemberei megyeszerte, de sokat segítettek a kárfelszámolásban a helyi önkéntes tűzoltók is. Ezek pedig már a ma reggeli képek, még mindig van mit takarítani a vihar után. Folyamatosan gyűjtik be a kisebb leszakadt ágakat és tisztítják az utakat, járdákat. Ma délutánig még mindig hat helyszínen végeztek munkálatokat a tűzoltó egységek megyeszerte.


Tovább az archívumra