Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Együtt Kárpátaljáért

Együtt Kárpátaljáért

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Gyöngyösön is áthaladt az Együtt Kárpátaljáért jótékonysági futás. Hidvégi-Üstös Pál ultrafutó ezúttal a Kárpátalján élő embereken szeretne azzal segíteni, hogy futása során ahol csak tudja, népszerűsíti a háború miatt nehéz helyzetben lévő térséget.

Hiesz György polgármesterrel beszélget Gyöngyös Fő terén Hidvégi-Üstös Pál ultrafutó. A férfi az Együtt Kárpátaljáért elnevezésű jótékonysági futás egyik állomásaként érkezett a városba.

– A mai háborús helyzetben, ami Ukrajnában zajlik, a Kárpátaljai magyarokon szerintem úgy tudunk a legjobban segíteni, hogyha minél többen odamegyünk túrázni, kirándulni, látogatjuk a falusi turizmust, a hegyeket, a Tiszán evezünk, ez nagy segítség számukra lelkileg is, ha látják, hogy velük vagyunk, összefogunk – vélekedett az ultrafutó.

Hidvégi-Üstös Pál 25 éve fut nagyobb távokat. Vett már részt afrikai túlélőversenyen, ázsiai expedíción és végigúszta már a Tiszát is. Az ultrafutó azt mondja, élete legjobb formájában van. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az a tény, hogy idén nyáron már másodszor fut el Kárpátaljára Magyarországról. Először júniusban egy Ukrajna szerte ismert 65 éves ultrafutó barátjával teljesítette a távot.

Akkor 500 kilométert futottak hat nap alatt, most – Kőszegről Tiszaújlakra vezet 850 kilométeres útvonal, amit 12 nap alatt tervez teljesíteni.

Hidvégi-Üstös Pál futásait rendszerint nagy érdeklődés övezi. Ultrafutók és kerékpárosok is csatlakoznak hozzá hosszabb-rövidebb távokra. Az ultrafutó Gyöngyösről a 92 km-re lévő Ónodig futott el. Ha pedig minden a tervei szerint alakul, kevesebb mint két héttel az indulás után július 12-én, érkezik meg céljához, Tiszaújlakra.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Magyarok a Barcáért - dokumentumfilm
15:55
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
16:15
Reklám
16:18
Csörgő-lyuk - természetfilm
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Hit világa - vallási műsor
18:13
Aktív kikapcsolódás a Mátrában - kisfilm
18:20
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:40
Sport7 1. rész – sport magazin - ismétlés
19:06
Reklám
19:09
Sport7 2. rész – sport magazin - ismétlés
19:35
Nápolyi 1. rész - ismétlés
20:01
Reklám
20:04
Nápolyi 2. rész - ismétlés
20:30
Képújság