Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A femtoszkópia napja

A femtoszkópia napja

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A femtoszkópia napját tartották az Eszterházy Károly Egyetem Gyöngyösi Károly Róbert Campusán. A műhelykonferencia a részecske- és magfizika tudományterületével foglalkozott. Az esemény kapcsán címzetes egyetemi tanár kinevezést kapott Kyoichiro Ozawa a Tsukuba és a Tokioi egyetem professzora.

Az előadássorozat a tudomány hónapja kapcsán valósult meg az Eszterházy Károly Egyetem Gyöngyösi Károly Róbert Campusának kutatói, a budapesti Eötvös Lóránd Tudományegyetem Természettudományi Karának Fizikai Intézete és az MTA Wigner Fizikai Kutatóközpontjának kutatói együttműködésével. Az eseményen címzetes egyetemi tanár kinevezést kapott.

dr. Ollé János az Eszterházy Károly Egyetem Tudományos Kutatási és Nemzetközi Ügyekért felelős rektor helyettese elmondta, hogy mind a 4 campuson kiemelkedő rendezvénysorozatok vannak a tudomány hónapja kapcsán. A konferencia a nemzetközi kapcsolatok építése szintjén és a fizika tanárszakos képzésben is fontos rendezvénynek minősül.

A femtoszkópiáról és annak jelentőségéről prof.Csörgő Tamás, az MTA doktora beszélt.

A konferenciát nemzetközi jellegénél fogva angol nyelven tartották. Az előadások 3 szekcióban valósultak meg a nap folyamán, melyeken ismertették a kísérleti eredményeket, valamint a legújabb elméleti és fenomenológiai összesítésekre is sor került.


Tovább az archívumra