Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Bekerítik a játszóteret

Bekerítik a játszóteret

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Megkezdték a Platán úti játszótér körbekerítését is, a gyerekek biztonsága és a vandalizmus megakadályozása érdekében. Ez már a hatodik játszótér Gyöngyösön, melyet így szeretne megóvni az önkormányzat. A munkálatokat most is közfoglalkoztatottak végzik, az április 3-án indult közmunkaprogram keretében.

Az egyik oldalon már el is készült a kerítés, a társasházakkal övezett Platán úti játszótéren. Már rutinosan végzik a munkálatokat a közfoglalkoztatottak, hiszen ez már a 6. tér, amit körbekerítenek, hogy biztonságosabbá tegyék. Április 3-án indult újra a közfoglalkoztatási program, munkát adva közel 75 embernek. A program keretében folytatják ezt a munkát is, és még legalább négy játszótér bekerítését tervezik- mondja Boros Vince városgazda.

Itt gyakran megrongálják a padokat, játszóeszközöket – tette hozzá, így a deszkákat is folyton pótolni kell, a 7-9 fős városépítő csoport a bekerítés mellett a javításokat is elvégzi. A városgazda egy összesítést mutat, melyben az áll, hogy a közfoglalkoztatottak által végzett munka, 8 hónap alatt, 40 millió forint megtakarítást jelentett.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a kerítéssel ellátott játszótereken nagyobb a rend és a tisztaság, és az ott élőket sem zavarják randalírozók. A játszóteret este közterület-felügyelő zárja és reggel nyitja. A következő, ahol kerítés épül, a Pacsirta úti játszótér lesz.


Tovább az archívumra