Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Perceken múlhat az élet

Perceken múlhat az élet

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Elég pár perc ahhoz, hogy 50-60 fokra melegedjen az autó belseje, ha a tűző napon hagyjuk. És percek kérdése lehet kedvencünk élete is, akit az autóban felejtünk. A megyei állatvédőket egyre több ilyen esethez hívják, és sok esetben bebizonyosodik, hogy felelőtlen gazdiról van szó. A hét elején Egerben mentettek ki autóból egy ájult ebet, ám a gazda azzal fenyegette meg a kutya megmentőjét, hogy feljelenti.

Most csak az unalomtól nyüszít ez a kutyus, viszont ha ilyen hangot hallunk egy zárt, napon lévő autóból, valószínű, hogy baj van. Ezen a nyáron a megyei állatvédők egyre több olyan esettel találkoztak, amikor a forró kocsiban hagytak kutyát. A legutóbbi eset a hét elején Egerben történt, ahol a Vidám Mancsok Állatvédő Egyesület egyik tagját hívták telefonon autóban hagyott állathoz. A mentés után azonban Botka Tímea a gazditól nem köszönetet kapott.

– A tulajdonosok teljes nyugalommal érkeztek meg, fel voltak háborodva, hogy milyen jogon nyúltunk az autóhoz, milyen jogon vettem ki a kutyát az autóból, jelezte az úr, hogy fel fog engem jelenteni, és így látatlanban látja, hogy kiraboltam az autóját – részletezte az állatvédő.

A kutyát már eszméletlen állapotban vették ki az autóból úgy, hogy anyagi kár nem keletkezett, az ablakot nem kellett betörni. Ha viszont a mentéshez szükség van erre, a rongálás miatt fel is jelenthetik az életmentőt.

– Az ablak betörésével anyagi kárt okoz valaki, ha ez ötvenezer forintot meghalad, akkor az rongálás, bűncselekmény, ha ötvenezer forint alatt, az rongálás szabálysértés, emiatt felelősségre vonható az, aki ezt megteszi, kivéve ha végszükségben cselekedett – részletezte Konkoly-Thege László címzetes ügyész.

Vagyis, ha már mozdulatlanul fekszik a kutya a kocsiban. De a megyei főügyészségi ügyész szerint minden eset más és más, ezért a következmények is változnak. Az egri állatvédő ügyében a rendőrség szerint még nem érkezett feljelentés, de Botka Tímea azt mondta, nem bánta meg a tettét. A hétvégén ismét hőségre számíthatunk, ezért az állatvédők azt kérik: figyeljenek háziállataikra.

Ha útnak indulunk és nincs más megoldás, árnyékos helyre parkoljunk, húzzuk le az ablakot és csak rövid időre hagyjuk magára a kedvencünket az autóban.


Az Aktuális napi hírei (2015-08-27 )

Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A szerdai adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Aktuális – hírek röviden
09:02
Hit világa – vallási műsor
09:13
Molnár Dániel - Az otthon ott van
09:17
Reklám
09:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
09:36
Sport7 1. rész – sport magazin
10:02
Reklám
10:04
Sport7 2. rész – sport magazin
10:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
10:46
A könyv testvér dicsérete - Ferencesek Gyöngyösön - dokumentumfilm
11:11
Reklám
11:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:02
Luther Márton élete 8. – A wartburgi vár titka - rajzfilm sorozat
18:15
Zeneiskolások előadása - Farkas Emese - Ledeuil: Clopinette
18:17
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
G25 – gazdasági magazin - ismétlés
19:02
Reklám
19:04
Fórum – közéleti magazin
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
A Szomszéd vár - turisztikai magazin
20:16
Reklám
20:19
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:35
Képújság