Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Becsöngettek

Becsöngettek

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Több, mint 4000 diák kezdte meg általános és középiskolás tanulmányait ma Gyöngyösön. Az idei tanévben városunkban közel 300 elsős kisdiák ülhetett ma be az iskolapadba. A most induló tanév 181 napos lesz, a tanév rendje szerint az első, az őszi szünet október 26-tól kezdődik.

Nagy még a nyüzsgés az osztályokban. Van aki rajzol, van aki még a kamera kedvéért bohóckodik is, (1396) de ők mindannyian itt a gyöngyösi Arany János Általános Iskolában kezdték meg az idei tanévet.

Az idei első tízórai szünetre hívja a csengő gyerekeket. Több, mint 500 diák jár az intézménybe, nekik még 181 napon keresztül kell az iskolapadokat koptatniuk ebben a tanévben.

Gyöngyösön itt kezdte meg a legtöbb első osztályos a 2015 / 2016 os tanévet. Az elsősök még ismerkednek a tanszerekkel, kíváncsian figyelik a tanító nénit, barátkoznak egymással, szokják az iskolai rendet és még az épületét is bejárják ezen a napon.

A felsőbb évesek a tankönyveiket kapják kézhez.

A hetedikesek ellenőrzik a tankönyv listát, ebben az iskolában minden rendben zajlott, – mondja az igazgatónő, a csekkek és a tankönyvek is megérkeztek időben. De épp a hetedikeseknek lesz legnehezebb az iskolatáskájuk az idén, az ő óraszámuk a legtöbb, heti 31.

A gyöngyösi tankerület 6 intézményben összesen 2671 diák vette ma hátára az iskolatáskát. Összesen 227 elsős kisdiák ment ma először iskolába és a legmagasabb tanulólétszám, 528 a gyöngyösi Kálváriaparti Sport és Általános Iskolában van.


Tovább az archívumra