Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Nyárbúcsúztató

Nyárbúcsúztató

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Három órás dupla koncerttel búcsúztatta el a nyarat a Mátrai Borok Háza.

A tavaly Dzsessz és Bor címmel elindított sorozat második évadában a funky és a soul játszotta a főszerepet, ám a nyárzáró bulira műfajt váltottak a szervezők. Ezúttal a latin zenét játszó Barrio Latino révén a salsa, a Pedrofon zenekar révén pedig a rock’n roll kedvelőit várták egy jó borokkal fűszerezett zenés táncestre.

Tüzes ritmusok, forró hangulat. Már az elején megalapozta az est hangulatát a Barrio Latino. A Mátrai Borok Háza programszervezői idén mindenképpen olyan koncerttel szerették volna elbúcsúztatni a nyarat, amelyik szó szerint megmozgatja az embereket, emellett a bor mellé igényes zenét is szolgáltat a vendégeknek.

A sorozat népszerűségét jelzi, hogy a Barrio Latino már maga jelentkezett be, hogy szívesen lépne fel benne. A salsát és timbát játszó zenekar hondurasi származású énekesének is köszönhetően ma már Kubában is népszerű. Nálunk főleg azok ismerik, akik salsát táncolnak. Viszont ezek egyre többen vannak.

Megmozgatott mindenkit a Pedrofon zenekar is. A swinget és rock’n rollt játszó retró banda több mint ezer koncerttel a háta mögött az ország egyik legkeresettebb rock’n roll csapatának számít. Frontemberük,a szaxofonos Pedró mindent megtesz a közönség szórakoztatásáért.

Bár a nyári zenés esték sorozat nem mindegyik programján voltak ennyien, a törzsvendégek azt mondják, mindig érdemes volt eljönniük a koncertekre, melyek egyfajta hiányt pótolnak Gyöngyös kulturális életében.

Szabadtéri rendezvényként ez volt az utolsó idén a Borok Háza szervezésében, de egy nagy programjuk még hátra van. Novemberben élő retro diszkó partit szerveznek, valószínűleg a főiskola aulájában.


Tovább az archívumra