Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Óvatosan!

Óvatosan!

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A tanévkezdés fokozott figyelmet igényel a közlekedőktől is, ezért a rendőrség szeptemberben kiemelt járőrszolgálatot teljesít a forgalmasabb oktatási intézmények környékén. A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság fokozott figyelmet kér az autósoktól, a szülőket pedig arra kérik, hogy beszéljék meg a közlekedési előírásokat gyermekeikkel, mielőtt útnak engedik őket.

Délután fél 4 – hazafelé tartanak a gyerekek a Kálváriaparti Általános Iskolából. A hosszú nyári szünet után tompulnak a reflexek, gyakran elfelejtik a diákok a helyes közlekedés szabályait, ezért ilyenkor fokozott a rendőri jelenlét az utakon, iskolák és óvodák közelében.

– Mindenféleképpen felhívnám a figyelmét, hogy a megszokott útvonalon közelítsék meg az iskolákat, az óvodákat, nagyon figyeljenek, hogy a járműveiket hogyan helyezik el, figyeljenek a parkolásra, lehetőleg szabályosan álljanak meg, és legyenek nagy türelemmel egymás felé mind a gyalogosan közlekedő gyerekek, mind pedig a gépjárművezetők irányába – mondta Luzsi István, a gyöngyösi rendőrkapitányság munkatársa.

A balesetek nagy százaléka a figyelmetlenségekből adódik, például, hogy sétálás közben internetezik a tanuló, de ugyanez vonatkozhat az autósokra is.

A Közlekedésrendészeti osztályvezető kiemelte: a közlekedési előírásokat ilyenkor a szülőknek érdemes megbeszélni a gyerekekkel, mielőtt útra indulnak.

A kiemelt ellenőrzés egészen szeptember végéig tart majd.

– Szeptember hónapban fogunk nagyobb rendőri jelenlétet tanúsítani, van olyan iskola, ahol minden reggeli iskolakezdés és délutáni iskolavégzés után ott leszünk, ez a Kálváriaparti Általános Iskola, illetve az összes többi iskola és óvoda környékén igyekszünk minél nagyobb rendőri jelenlétet tanúsítani – tette hozzá a közlekedési osztály vezetője.

Mindamellett, hogy segítő jelleggel vannak jelen a rendőrök, azért a szabályok betartását is ellenőrzik, és kirívó szabálysértések esetén pedig szankcionálnak is.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
A magyarság totemállatainak nyomában - ismeretterjesztő film
15:21
Cimbaliband Balkan Projekt - Temelia
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
Hangverseny J. S. B A C H műveiből - A Savaria Barokk zenekar koncertje (részlet)
16:05
Fórum 1. rész – közéleti magazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:34
Fórum 2. rész – közéleti magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Hit világa – vallási műsor - ismétlés
18:12
Világörökség - Betlér
18:20
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:40
Sport7 1. rész – sport magazin - ismétlés
19:06
Reklám
19:09
Sport7 2. rész – sport magazin - ismétlés
19:35
Nápolyi 1. rész - ismétlés
20:01
Reklám
20:04
Nápolyi 2. rész - ismétlés
20:30
Képújság