Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Kórházi tapasztalatok

Kórházi tapasztalatok

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Egy hónapja adták át a kórház új szárnyát, amely a 21. századnak megfelelő korszerű és modern épület. Négy szinten és 3 ezer négyzetméteren folyik a gyógyítás, de kisebb problémák, és kellemetlenségek még adódnak. A váró ugyan tágasabb és világosabb, azonban az ellátásra érkezők továbbra is melegben várakoznak.

Az orvosoknak és a betegeknek is türelmesebbnek kell lenni, mondja Assani Omar orvos-igazgató, hisz ez egy nagyon modern épület, amit tanulni kell, be kell lakni, használatba kell venni. Még egy hónapja sincs hogy átadták a kórház új szárnyát, ezért még sokszor nemcsak a betegek rutintalanok e téren.

Sokan várakoznak a folyosón, de nincs tolongás, inkább a meleg zavarja a várakozókat, akik legyezve próbálják magukat hűteni.

A klíma egyébként megy is, mondja az orvosigazgató. Ez egy 21 századnak megfelelő modern hűtésű-fűtésű rendszer.

Pont ezért minden központilag automatizált. Az ablakok reluxáinak beállítása, dőlésszöge, ami a napfényt és hőt is szabályozza. Ezért fontos, hogy senkinek sem szabad hozzányúlni, elállítani azokat, hisz akkor a rendszer beállításai leállnak – magyarázza Omar doktor.

A vizsgálókban azonban érezhetően hűvösebb van, Dr. Léman Gyöngyi örül a változásnak, az ő rendelője sokkal világosabb és tágasabb mint a régi volt.

Természetesen a hibákat is minél hamarabb próbálják orvosolni, de továbbra is kérik a betegek türelmét hisz az új és modern épület 4 szintes, több mint 3 ezer négyzetméteres. És a célt, hogy javítsák a betegellátás színvonalát, a betegbiztonságot, és költséghatékonyan működjenek, ezzel a beruházással válhatott valóra, így fontos a tolerancia mindkét részről.


Tovább az archívumra