Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Új parkolók

Új parkolók

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Közel 200 új parkolásra alkalmas helyet alakítottak ki a Gyöngyösi Sportcsarnok területén. Így próbálják mentesíteni nagyobb rendezvények ideje alatt a Gábor Áron utcát. A Sportfólió Kft. és a Városüzemeltetési Igazgatóság keresi a végleges megoldást.

Nagyobb rendezvények, koncertek és a kézilabda-mérkőzések ideje alatt rendszeresen nehézkessé válik a közlekedés az út szélén parkoló autók miatt a Gyöngyösi Sportcsarnok környékén. A Sportfólió Kft. és a Városüzemeltetési igazgatóság dolgozik a helyzet megoldásán.

– Az elmúlt időszakban bebizonyosodott, hogy a Gábor Áron utcában, meg a sportcsarnok területén kevés a parkolóhely és ezért a Volán területéről a Sportfólió Kft. visszabérelte a salakos pályát amelyen mi, mint városüzemeltetés mintegy 196 férőhelyes parkolás céljára kijelölt helyet alakítottunk ki – mondta el Molnár József beruházási főelőadó.

Bár az új, parkolásra kijelölt helyek valamelyest mentesítik a Gábor Áron utcát, az üzemeltetők próbálnak végleges megoldást találni. Ez azonban nem egyszerű.

– Hosszú idő óta folynak a tárgyalások, meg gondolkodtunk is rajta, csak itt azt kell tudni, hogy a vasút miatt ott vannak bizonyos védőtávolságok, meg a MÁV területe. Ami ki van alakítva, egy padka szélesítés, azt lehet igénybe venni parkolás céljára, de ez nem elegendő hivatalos parkolónak – részletezte a szakember.

A városüzemeltetés által 1 millió forintból kialakított helyek körbe vannak kerítve és a hétköznapokon le vannak zárva. Csak akkor lehet őket használni, ha azt a sportcsarnokban tartott rendezvény mérete indokolttá teszi.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
A Baradla barlang - természetfilm
15:05
Egy nap a világ - utifilm sorozat - Egyiptom 1. rész
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
A Templomfestő - dokumentumfilm
16:05
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:34
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:21
Reklám
18:23
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:52
Gyöngyösi Játékszín - Mamma Mia Musical
19:06
Reklám
19:08
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:34
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:04
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság