Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Bővülő létszám

Bővülő létszám

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Bővülhet a halmajugrai gipszkartont gyártó üzem létszáma. A tervek szerint csaknem 10 új munkalehetőséget biztosít ezzel a térségben. A folyamatosan növekvő kapacitásnak köszönhetően, 5 napos munkarendben dolgozó 4. műszakot indítanának új szakemberekkel. A gyár termelése 2009 óta a duplájára növekedett, ez, az egyre több exportnak és importnak is köszönhető.

Készül a gipszkarton a halmajugrai gipszkartont gyártó üzemben. 2009 óta a gyári kapacitás folyamatosan növekszik – mondja a gyárigazgató. 2014- ben új export lehetőségük is adódott, és azóta is folyamatosan bővül ez a terület is. Így az idén indokolttá vált egy új műszak beindítása.

A bővítés célja, hogy az egyre több belföldi és külföldi igényt ki tudják szolgálni. A gyárban jelenleg 70 – en dolgoznak. Mérnökök, vevőszolgálat, export ügyintézők, raktárosok, targoncások, operátorok, karbantartók, laborosok dolgoznak a gyárban jelenleg is 5 munkanapos rendben.

A gipszkarton gyártásában a cég egyedülálló Magyarországon, a gipszet itt tárolják, amelyet a közeli erőműtől szállítanak ide. Gellért Péter azt mondja, mivel ez egyáltalán nem környezetszennyező így jól tárolható, a jelenlegi mennyiség akár egy évre is elegendő tartalékot biztosít.

A futószalag végén a már megkristályosodott és jól darabolható gipszkartonlapok egymás után kerülnek a helyükre. A gyár teljesen automatizált, modern üzem, ahol több fajta gipszkartont is készítenek.

A gyár fontos hangsúlyt fektet a biztonságra, nemrégiben elérték az egy millió biztonságos munkaórát, de jutalmazták már őket több nívós díjjal is. A magyar termék nagy díjával is büszkélkedhet magyar gipszkartont gyártó üzem.


Tovább az archívumra