Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Eszterházy álom – főiskolai összevonás

Eszterházy álom – főiskolai összevonás

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Nem újdonság, hogy együttműködik a gyöngyösi és az egri főiskola, már több közös és sikeres projektet zárt a két intézmény. A Károly Róbert Főiskola rektora televíziónknak azt mondta: ahogyan a felsőoktatásért felelős államtitkárság korábban is hangsúlyozta: a két intézmény összevonása egy erősebb egyetem létrehozását tűzte ki célul. A diákok számára a legfontosabb változás, hogy az integráció után már egyetemi diplomával léphetnek be a munka világába.

Az önálló Károly Róbert Főiskola utolsó tanévnyitó ünnepségén Solti Péter, az EMMI intézményirányítási és finanszírozási rendszer kialakításáért felelős miniszteri biztosa azt mondta, nehéz felkészülni az ismeretlenre, de a változások most pozitívan fognak hatni mind a főiskolára, mind a hallgatókra. Helgertné Dr. Szabó Ilona rektor elmondta: a Károly Róbert Főiskola eddigi szervezeti változásai során is a hatékonyabb felsőoktatást tűzte ki célul.

– A hosszú távú, és Gyöngyösön működő minőségi felsőoktatás az alapvető cél, és az intézményünk eddigi, hosszú élettörténetében bekövetkező minden szervezeti változás is ezt célozta, hogy egy újabb lendületet adjunk a gyöngyösi felsőoktatás fejlődésének – fogalmazott.

Mivel az egri főiskolához a gyöngyösi intézményen kívül a Szent István Egyetem Jászberényi helyszínnel működő alkalmazott Bölcsészeti és Pedagógiai Kara is csatlakozik, a jelenlegi elképzelések szerint az egyesített intézménynek négy campusa lesz: Egerben, Gyöngyösön, Sárospatakon és Jászberényben. Képzési profilok tekintetében az integrációval erősödhet az egri központú pedagógusképzés, és a felsőoktatási államtitkárság nagy perspektívát lát az egri, a mátrai és tokaji borvidékek adottságaira épülő szőlész-borász képzésben is.

Az egyetemmé válással egyetemi szintű oktatásra van szükség, amely- a gyöngyösi főiskola rektora szerint- már eddig is megvalósult az intézményben.

– Kiváló oktatói gárdánk van, az oktatóink minősítettsége meghaladja a hetven százalékot, ami egyetemi szintű. Ez nagyon komoly, tehát e tekintetben semmilyen változás nem szükséges, mert mi egyetemi színvonalon most is tudunk oktatni – hangsúlyozta.

Az Eszterházy Károly Főiskola rektora egy, az interneten közzétett videóban azt mondta: az egyetemmé válással megvalósul az „Eszterházy álom”, és a tervek szerint, Eszterházy Károly Egyetem név alatt egyesül a két intézmény. Az integráció várható időpontja: 2016. július elseje.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A hétfői adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Aktuális - hírek röviden
09:02
Zongoraavató hangverseny (részlet)
09:17
Reklám
09:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
09:36
Nézőtér - kulturális magazin
10:06
Reklám
10:09
Oroszlánkölyök - dokumentumfilm
10:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
10:46
Egy nap a világ - utifilm sorozat - Tel-Aviv
11:11
Reklám
11:14
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:02
Zongoraavató hangverseny (részlet)
18:17
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Döntés előtt 1. rész – közéleti magazin
19:02
Reklám
19:05
Döntés előtt 2. rész – közéleti magazin
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Moziklip - mozi magazin - ismétlés
19:59
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
20:12
Reklám
20:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság