Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Mozdulj!

Mozdulj!

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A Mozdulj az Egészségedért Mozgalom újabb sétára és biciklizésre hívta az egészséges életmód követőit Mátrafüredre a hétvégén. A gyerekeknek külön meglepetéssel is készültek a szervezők.

Bár a felnőtteket leginkább a civilizációs betegségek megelőzése vonzotta erre a hétvégi túrára, a mátrafüredi parkba érkező gyerekeket már inkább a játék, a kikapcsolódás és a barátok.

A gyereket sokféle program várta: az ugrálóvár mellett kipróbálhattak különböző járműveket és eszközöket is. Persze sokan a hagyományos biciklire esküdtek.

A nagy sikerű, májusi program után ez alkalommal is a Zoom Egyesület és a Gyöngyös-Mátra TDM szólította mozgásra a kicsiket és nagyokat, akik sétával, biciklizéssel, futással vagy épp játékkal tehettek a betegségek megelőzéséért, az egészségtudatosság létrejöttéért.

– Az volt a cél, hogy itt Mátrafüreden találkozunk, itt a gyerekeknek a High-Tech szervezett programot, és egy ugrálóvárat biztosítottunk, hogy itt egy kicsikét mindenki pihenjen, aztán persze mindenki megy szépen haza. Kicsit mint egy virág szirmai, találkozunk valahol középen, aztán persze mindenki éli az életét. Úgy gondolom, hogy egy-másfél óra alatt le is zajlik a program – mondta dr. Mangó Gabriella, a program főszervezője.

Az érszűkület, a magas vérnyomás, a túlsúly, a reumatikus megbetegedések, a stroke, az infarktus, a cukorbetegség, vagyis a civilizációs betegségek „szövődményei” közismeretek. Ezek közé az egymástól való elidegenedést, és az emberek természettől való elszakadását is oda lehet sorolni – mondta Mangó Gabriella, aki azt is hozzátette: ezek nagy részét meg lehet előzni mozgással, a táplálkozásra való odafigyeléssel, és a közösség építő erejével.


Tovább az archívumra