Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Vona: vissza a határőrséget

Vona: vissza a határőrséget

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Minél előbb megoldást kell találni a menekültválságra és ezt az Európai Unión kívül kell megtenni. Ezt Vona Gábor, a Jobbik elnöke mondta mai sajtótájékoztatóján. A Jobbik javaslata szerint ismét fel kell állítani a határőrséget, és lehetőséget teremteni a társadalmi együttműködésre. Vona Gábor azt is elmondta, hogy nem kizárt, hogy a Kúria politikai nyomás alatt állt, amikor elutasította a férfiak 40 évnyi munkaviszony utáni nyugdíjba vonulásával kapcsolatos népszavazási kezdeményezést.

Határozottan elutasítja a kvótarendszer felállítását a Jobbik. Vona Gábor pártelnök mai sajtótájékoztatóján azt mondta: a kvótarendszer bevezetésével meghívót küld Európa a válsághelyzetbe került országoknak, ennek pedig súlyos következményei lehetnek. A Jobbik javaslata határaink megvédésére az, hogy kerítést építünk és élő erővel is biztosítjuk azt.

– A javaslatunk az, hogy állítsuk vissza a határőrséget, azokat a nemrégiben leszerelt, nyugdíjba került vezetőket, akik itt vannak, még mindig és a kisujjukban van a szakma, hívjuk vissza, adjunk nekik megbízást, felkérést a határőrség mielőbbi visszaállítására, és én azt gondolom, hogy ennek sem emberi, sem szakmai akadálya nem lenne Magyarországon – vélekedett a pártelnök.

A párt szerint a kötelező sorkatonaság nem oldaná meg a helyzetet, mivel sokan a megfelelő tudás és felkészültség nélkül vonulna be, javaslatuk szerint önkéntes sorkatonaságra lenne szükség, hiszen a társadalom bebizonyította, hogy egy katasztrófahelyzet esetén összetart.

Vona Gábor szerint senki nem tudja megkülönböztetni a menekülteket, a bevándorlókat és a terroristákat, ezért napról napra nő a terrorveszély Magyarországon.

– Az, hogy az ISIS figyeli ezt a folyamatot és érdekelt abban, hogy Európa meggyengüljön, és terrorcselekmények elkövetésétől ugye nagyon jól tudjuk, hogy nem riad vissza, ez egyértelmű, és ez Magyarország számára is egy új helyzet. Én bízom benne, hogy nem kerül sor semmilyen terrorcselekményre Magyarországon, de hogy ennek a veszélye napról napra nagyobb, abban sajnos biztos vagyok – hangsúlyozta.

A sajtótájékoztatón Vona Gábor értékelte a párt legutóbbi aláírásgyűjtését is. A legnépszerűbb kezdeményezésük, hogy a férfiak is negyven évnyi munkaviszony után nyugdíjba mehessenek. A gyűjtés sikeres volt, viszont a Kúria elutasította a népszavazási kezdeményezést, Vona Gábor szerint nem kizárt, hogy politikai nyomás hatására tette ezt. A jobbik 2018-ban kormányra kerülés esetén ismét aláírásgyűjtésbe kezd a témával kapcsolatban.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A keddi adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Aktuális – hírek röviden
09:02
Luther Márton élete 10. – Szerelem és halál - rajzfilm sorozat
09:15
Zeneiskolások előadása - Szita Jázmin - Telemann: Menüett
09:17
Reklám
09:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
09:36
Döntés előtt 1. rész – közéleti magazin
10:02
Reklám
10:04
Döntés előtt 2. rész – közéleti magazin
10:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
10:46
Moziklip – mozi magazin
10:59
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból
11:12
Reklám
11:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Hit világa – vallási műsor
18:17
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Sport7 1. rész – sport magazin
19:02
Reklám
19:04
Sport7 2. rész – sport magazin
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Meru - dokumentumfilm
20:12
Reklám
20:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság