Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Szakmai nap

Szakmai nap

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Szakmai Napot tartottak a Mátra Erdészeti Szakközép Iskolában. A diákok előadásokkal készültek társaiknak, szakmai vetélkedőkön vehettek részt és szakmájukban sikeres vendégelőadók munkásságával is megismerkedhettek.

Hagyományokhoz hűen idén is a Vadas Jenő Szakmai Nap keretein belül tett ünnepélyes esküt a Mátra Erdészeti Szakképző Iskola több mint 100 9. osztályos tanulója. A diákok számos program közül választhattak a 3 napos rendezvényen.

– Délutánonként a gyerekek önmaguk is felkészültek kiselőadások tartására, szakmai vetélkedőket szerveztünk a gyerekeknek. Úgy láttam, hogy nagyon élvezték, mindig tele volt az aula és szívesen részt vettek ezen. Nyilván egy másfajta formája ez az ismeretszerzésnek és arra késztetjük őket, hogy megtanulják, hogy kell önállóan is ismerethez jutni és hogyan kell a szakmájukban gyarapodni – mondta Karnis Pálné igazgató.

A rendezvényen vendégelőadók is bemutatkoztak. Előadást tartott például Hidvégi Béla is,aki öt kontinensről származó, ritkaságszámba menő díjnyertes trófeákkal büszkélkedhet. A nemzetközi szinten is elismert 79 éves vadász külföldi vadászélményeiről mesélt a diákoknak.

– Rájöttem, hogy Afrika már nem az, ami a Széchenyi idejében volt. Nem az az igazi kihívás. Ott már csak 1-1 vadról lehet szó, mint 1 nagy elefánt, vagy 1 nagyon jó kafferbivaly, vagy pedig a hegyi nyala 4000m magasan található vadfaj. Akkor jöttem rá, hogy én inkább a komolyabb kihívásokat, vadászatokat, Ázsiát, Észak-Amerikát preferálom – mondta Hidvégi Béla.

A szakmai nap keretein belül Karnis Pálné az Országos Ifjúsági Vadászvetélkedőn nyújtott teljesítményükért igazgatói dicséretben részesített három diákot. Az iskolát képviselő fiúk csapatban is elhozták az első helyet, egyikük pedig egyéniben is nyerni tudott.


Tovább az archívumra