Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Kilép, belép

Kilép, belép

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A korábban kilépett két település közül Gyöngyöspata már ismét tagja, Gyöngyössolymos pedig jövő év január elsejétől lesz tagja a Gyöngyös Körzete Kistérség Többcélú Társulásnak. Kisnána viszont most döntött úgy, hogy tagságát megszünteti, és kilép a társulásból. Többek között ezt tárgyalták meg a települések vezetői a mai kistérségi ülésen, amelyen bemutatkozott a helyi TDM, és a települések csatlakozási lehetőségeiről adtak tájékoztatást.

A törvényi előírásoknak megfelelően költségvetés módosítást és méltányossági kérelmeket tárgyaltak meg a települések vezetői a mai kistérségi ülésen. Szó esett egy új pályázat kiírásáról is, hiszen a Kistérségi Humán Szolgáltató Központ igazgatói mandátuma ez év végén lejár, a benyújtott pályázatokat a bizottság közösen fogja átnézni.

Ahogyan a korábbi ülésen egy újonnan csatlakozott települést, Gyöngyöspatát köszöntötték, most Gyöngyössolymos döntött úgy, hogy ismét tagja lesz a Gyöngyös Körzete Kistérség Többcélú Társulásnak. Hiesz György polgármester szerint a tagság rengeteg előnnyel jár a községek számára, ezért is üdvözli, ha újabb településsel bővül a társulás. Kisnána viszont most a kilépését jelentette be anyagi okokra hivatkozva.

– Gyöngyös az a település, ami a létszámánál fogva minden szolgáltatást kötelező adni a lakosságnak, amit a törvény előír. A kistelepüléseknél viszont nagyon sok szolgáltatás nem kötelező. A társuláson belül viszont nagyon jutányosan megkapja ezeket a szolgáltatásokat – fogalmazott Hiesz György polgármester.

A kistérségi ülésen a települések orvosi ügyeleteinek helyzetét is tárgyalták. Gyöngyösön 24 órás, vidéken pedig 16 órás orvosi ügyelet működik, ám az orvoshiány miatt egyre nehezebb helyzetbe kerülnek az ügyeletek. A testület a probléma megoldására már júniusban döntést hozott.

– Megemeljük a díjat, a térítési díjat, amit az orvosnak tudunk hétvégére vagy éjszakára fizetni. Ez már most szeptembertől életbe lépett, illetve visszamenőlegesen majd júniustól egy emeltszintű díjat tudunk az orvosoknak fizetni, reméljük, hogy ez, egy picit segít ezen a rossz helyzeten – tette hozzá a polgármester.

Az ülés végén a Gyöngyös-Mátra TDM is bemutatkozott. A most, több mint hetven tagot számláló Egyesület szeretné, ha minden mátrai település csatlakozna hozzájuk és közösen dolgoznának azon, hogy térségünk magabiztosan tartsa a harmadik leglátogatottabb térség címet, vagy még előrébb kerüljön az országos listán.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A vasárnapi adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
09:21
Reklám
09:23
Híradás plusz – megyei hírműsor
09:52
Zongoraavató hangverseny (részlet)
10:06
Reklám
10:09
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
10:35
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
11:04
Nápolyi 3. rész - ismétlés
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:02
Luther Márton élete 1. – Miből lesz a cserebogár? - rajzfilm sorozat
18:15
Molnár Dániel - Maradj velem
18:17
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Nézőtér - kulturális magazin
19:05
Reklám
19:07
Szigetmonostor a béke szigete - dokumentumfilm
19:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Egy nap a világ - utifilm sorozat – Malaysia 1. rész
20:11
Reklám
20:14
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság