Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Mégis lesz műjégpálya?

Mégis lesz műjégpálya?

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Újra napirendre kerül a műjégpálya kérdése a csütörtöki testületi ülésen- derült ki a tegnap sugárzott Döntés Előtt című műsorunkban. A Fidesz kezdeményezését az MSZP nem tarja kivitelezhetőnek ilyen rövid idő alatt, a Jobbik frakció pedig nem támogatná, hogy forráshiányra tervezzék a megvalósítást.

A városi visszajelzések indokolják, hogy ismét testületi ülésen tárgyaljanak a műjégpálya ügyéről- mondta el tegnapi műsorunkban Kiss Tivadar a Fidesz frakcióvezetője. A múlt hónapban ugyan úgy döntött a képviselő-testület, hogy idén nem lesz, azonban más helyen, más anyagi feltételekkel el tudná képzelni a Fidesz a műjégpályát.

– Az első évben a bérlet, mert most már kevés az idő arra, hogy közbeszerzést írjunk ki. Az első évben bérlet, a második évben ezt az eddig bérelt, általunk használt pályát vásárolná meg az önkormányzat, de erre természetesen ki lenne írva a közbeszerzés következő évben és akkor egy kedvezményes áron vennénk meg azt a műjégpályát, amit eddig használtunk – fogalmazott Kiss Tivadar frakcióvezető.

A Faragó Tamás a Jobbik frakcióvezetője úgy látja, bizonyos feltételekkel idén is támogatták volna a műjégpálya ügyét, de nem tudják elképzelni azt, hogy forráshiányból valósuljon meg az elképzelés.

– El kell dönteni azt, hogy akarunk erre pénzt szánni, vagy nem akarunk rá pénzt szánni. A másik része az, hogy forráshiányra tervezni, nem igazán támogatnánk, hogy forráshiányra tervezzünk. Én úgy gondolom, hogy egy stabil költségvetést kell jövőre produkálni, de ezek mellet van egy olyan érv is, hogy valóban megszokták az emberek, szeretnék – vélekedett.

Végh Attila úgy fogalmazott, idén is szerettek volna jégpályát, de nem bármi áron. A baloldal frakcióvezetője úgy látja, keret ugyan volna a megvalósításhoz, de a nem megfelelően előkészített döntéssel újra túlzott költségekbe szaladna bele az önkormányzat, a Huszár utcai helyszínt pedig nem találja megfelelőnek.

– Pénz az lenne rá. Még egyszer mondom, ugyanabba a hibába nem akarunk esni, amibe tavaly estünk és ugyanez az érzésem van, hogy ezzel a kapkodással, gyors döntéssel, becsült költségekkel ugyan abban a helyzetben leszünk, mint tavaly. A Huszár utcát egyébként, ezt többször is elmondtam, nem tartom szerencsésnek – mondta.

A Fidesz a Huszár utcai sportpálya területén helyezné el a többféle méretre alakítható műjégpályát, amelyet sátorral és egyéb kiszolgáló létesítményekkel is ellátnának.


Tovább az archívumra