Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Diáktanács

Diáktanács

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Megalakult a Gyöngyös Városi Diáktanács, a helyi iskolák diákönkormányzataiban tevékenykedő fiatalok kezdeményezésére. A tíz iskolából érkezett képviselő elfogadta a szervezeti- és működési szabályzatot, és megválasztotta a nyolctagú elnökséget. Az elnöki tisztséget Spisák Bence, a Berze Nagy János Gimnázium diákja tölti be mostantól.

Megválasztották a Városi Diáktanács elnökét és 8 tagú elnökségét, a Városháza Dísztermében. A közgyűlés döntése alapján, Spisák Bence tölti majd be az elnöki posztot, és mandátuma egy évre szól.

A kezdeményezés 2 hónappal ezelőtt jött létre, amikor a gyöngyösi fiatalok úgy döntöttek, együttes erővel szeretnék képviselni a jövőben a gyöngyösi iskolások érdekeit.

A Berze Nagy János Gimnázium diákjának számos terve van a jövőre nézve.

– Főként az érdekképviselet, programok szervezése, és különösen az iskolák közötti jó kapcsolat javítása. Rengeteg ötletünk van, rengeteg célunk van, és rengeteg tagunk van most és nagyon ambiciózusak vagyunk, a többi a jövő kérdése – mondta az elnök.

Hiesz György polgármester örömmel fogadta a kezdeményezést, és támogatásáról biztosította a megjelenteket.

– Ne csak formális legyen, hogy most egy nagy lánggal megalakulunk, hanem ez tényleg legyen egy folyamatos munka, én nagyon remélem azt, hogy minden helyen, iskolákban, itt a városházán is támogatókra talál a diáktanács, ebben én partnerséget ígérek – fogalmazott.

A megalakult tanács a Gyöngyösi Ifjúsági- és Diákfórum utódja, melynek akkori elnöke Csépány Bálint is megjelent az eseményen.

– Én nagyon örülök, hogy valami megint történik, valami elindul, és ez sokkal szervezettebb, sokkal koncentráltabb, és sokkal nagyobb nyilvánosságra okot adó formában történik – mondta.

Az első program, amelyet az újonnan megalakult diáktanács szervez, az önkéntes nap lesz, amit a Mátrában rendeznek meg novemberben – tudtuk meg.


Tovább az archívumra