Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Edénybe, vagy zsákba!

Edénybe, vagy zsákba!

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Nem szállítja el az ömlesztett zöld hulladékot a Közszolgáltató a közterületekről. Csak azokat szállítják el, amelyeket elkülönítve edényben vagy hulladékgyűjtő zsákban helyeznek ki a lakók. A jövő évtől viszont a hulladékgyűjtő zsák ilyen célú használata is megszűnik, akkortól a zöldhulladék kizárólag zárt edényben helyezhető ki a közterületre. Aki elől nem vitték el az ömlesztett hulladékot, korlátlan mennyiségben ingyenesen helyezheti el azt a Szennyvíztisztító Telep bejáratánál a zöldgyűjtő konténerekben.

Szinte a vadonban érzi magát ez a macska, annyi a zöldhulladék a ház előtt. 2015. július elsejétől a hatályos jogszabályi előírások értelmében, így ömlesztve már nem szabad a zöldhulladékot közterületre kihelyezni, ugyanis a Közszolgáltató ezt nem szállítja el. Jelenleg a lakosságnál keletkező zöldhulladékot elkülönítetten, edényben vagy hulladékgyűjtő zsákban kell kihelyezni. Akinek nincs meg az ehhez szükséges tároló, a városi Szennyvíztisztító Telep bejáratánál elhelyezett zöldgyűjtő konténerekben, korlátlan mennyiségben, ingyenesen kiteheti.

– Amikor a kék kukákat megkaptuk, akkor is mondta a Közszolgáltató, hogy ad egy matricát, hogy a régi kukára azt ráragasztva a zöldhulladék kihelyezésére megfelelő legyen. Különösebb matricázás nélkül is bármilyen megmaradt, régi edényben ki lehet tenni a zöldhulladékot. Egy a fontos, hogy ömlesztve ne kerüljön ki a közterületre – fogalmazott dr. Szemes Paula környezetvédelmi főelőadó.

2016. január elsejétől az edényeken kívül csak biológiailag lebomló zsákban helyezhető ki a zöldhulladék, ilyen zsákot azonban a Közszolgáltató egyelőre nem tud biztosítani.

– Gyöngyösön ezt most nem tudjuk igénybe venni, illetve január elsejétől nem dogjuk tudni igénybe venni. A Közszolgáltató azonban megígérte, hogy folytatja a keresgélést, és megpróbál olyan anyagból készült zsákot találni, ami a szennyvíztelep komposztálásában lebomló – mondta Szemes Paula.

A zöldhulladék eltávolítására a komposztálás is megfelelő. Ahogyan korábban, az önkormányzat jövőre is szeretne pályázni komposztedények beszerzésére, ha ez sikerül, ismét több család kaphat ingyen ilyen edényeket. A komposztálásról részletesebben a gyöngyös.hu oldalon lehet tájékozódni.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
14:55
Gyöngyösi Játékszín - Mamma Mia Musical Est - My love, my life
14:59
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
15:25
Vidróczki gála 2019 - Vidróczki Néptáncegyüttes - Hegyközi táncok
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:52
Hangverseny J. S. B A C H műveiből - A Savaria Barokk zenekar koncertje (részlet)
16:05
Fórum 1. rész – közéleti magazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:34
Fórum 2. rész – közéleti magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Hit világa – vallási műsor - ismétlés
18:12
Világörökség - Parádsasvár 
18:20
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:42
Sport7 1. rész – sport magazin - ismétlés
19:08
Reklám
19:10
Sport7 2. rész – sport magazin - ismétlés
19:36
Nápolyi 1. rész - ismétlés
20:02
Reklám
20:05
Nápolyi 2. rész - ismétlés
20:30
Képújság