Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Edénybe, vagy zsákba!

Edénybe, vagy zsákba!

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Nem szállítja el az ömlesztett zöld hulladékot a Közszolgáltató a közterületekről. Csak azokat szállítják el, amelyeket elkülönítve edényben vagy hulladékgyűjtő zsákban helyeznek ki a lakók. A jövő évtől viszont a hulladékgyűjtő zsák ilyen célú használata is megszűnik, akkortól a zöldhulladék kizárólag zárt edényben helyezhető ki a közterületre. Aki elől nem vitték el az ömlesztett hulladékot, korlátlan mennyiségben ingyenesen helyezheti el azt a Szennyvíztisztító Telep bejáratánál a zöldgyűjtő konténerekben.

Szinte a vadonban érzi magát ez a macska, annyi a zöldhulladék a ház előtt. 2015. július elsejétől a hatályos jogszabályi előírások értelmében, így ömlesztve már nem szabad a zöldhulladékot közterületre kihelyezni, ugyanis a Közszolgáltató ezt nem szállítja el. Jelenleg a lakosságnál keletkező zöldhulladékot elkülönítetten, edényben vagy hulladékgyűjtő zsákban kell kihelyezni. Akinek nincs meg az ehhez szükséges tároló, a városi Szennyvíztisztító Telep bejáratánál elhelyezett zöldgyűjtő konténerekben, korlátlan mennyiségben, ingyenesen kiteheti.

– Amikor a kék kukákat megkaptuk, akkor is mondta a Közszolgáltató, hogy ad egy matricát, hogy a régi kukára azt ráragasztva a zöldhulladék kihelyezésére megfelelő legyen. Különösebb matricázás nélkül is bármilyen megmaradt, régi edényben ki lehet tenni a zöldhulladékot. Egy a fontos, hogy ömlesztve ne kerüljön ki a közterületre – fogalmazott dr. Szemes Paula környezetvédelmi főelőadó.

2016. január elsejétől az edényeken kívül csak biológiailag lebomló zsákban helyezhető ki a zöldhulladék, ilyen zsákot azonban a Közszolgáltató egyelőre nem tud biztosítani.

– Gyöngyösön ezt most nem tudjuk igénybe venni, illetve január elsejétől nem dogjuk tudni igénybe venni. A Közszolgáltató azonban megígérte, hogy folytatja a keresgélést, és megpróbál olyan anyagból készült zsákot találni, ami a szennyvíztelep komposztálásában lebomló – mondta Szemes Paula.

A zöldhulladék eltávolítására a komposztálás is megfelelő. Ahogyan korábban, az önkormányzat jövőre is szeretne pályázni komposztedények beszerzésére, ha ez sikerül, ismét több család kaphat ingyen ilyen edényeket. A komposztálásról részletesebben a gyöngyös.hu oldalon lehet tájékozódni.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A hétfői adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Aktuális - hírek röviden
09:02
Mese - A tulipánná változott királyfi
09:15
Cimbaliband és Danics Dóra & Gera Attila - Ederlezi és Balkánia
09:18
Reklám
09:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
09:36
Nézőtér - kulturális magazin
10:06
Reklám
10:09
Szigetmonostor a béke szigete - dokumentumfilm
10:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
10:46
Egy nap a világ - utifilm sorozat - Egyiptom_1. rész
11:12
Reklám
11:14
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:02
Mese - A bolond falu
18:12
Zongoraavató hangverseny (részlet)
18:18
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Fórum 1. rész – közéleti magazin
19:02
Reklám
19:04
Fórum 2. rész – közéleti magazin
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
20:12
Reklám
20:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság