Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Csőcsere

Csőcsere

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az elmúlt évek gyakori csőtörései indokolták a vízvezeték cseréjét a Mátrai úton, az Erzsébet Királyné és a József Attila út közötti szakaszán. A munkálatok során 146 méter vezetékszakaszt cserélnek ki, mellyel a tervek szerint november közepére végeznek.

Cserélik az azbesztbeton cső egy szakaszát a Mátrai úton. A sorozatos csőtörések miatt, már évek óta tervezik ezt a munkát- mondja Kovács László, a vízmű gyöngyösi vezetője, aki éppen azt mutatja egészen a gyalogátkelőhelyig kicserélik a kritikus szakaszt.

A csőcserét követően a víz minősége is javul, ugyanis kemény polietilén cső váltja az azbesztbeton csövet- tette hozzá a vezető. A munkálatokat a környéken élő lakók nagy örömmel fogadták, mivel sok bosszúságot okozott a csőtöréskor elszabadult vízmennyiség az itt élőknek.

A rekonstrukciós munkák mintegy 5 millió Ft-ba kerülnek, és a munkavégzés nem jár vízkorlátozással. A lakók, a járókelők és a buszmegállóban várakozók türelmére még számítanak az elkövetkező hetekben, a munkálatokkal a tervek szerint november közepére végeznek.


Tovább az archívumra