Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Nem lesz jégpálya

Nem lesz jégpálya

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Végleg eldőlt: nem lesz műjégpálya Gyöngyösön az idei téli szezonban, jövőre azonban akár saját pályája is lehet a városnak. A helyi képviselő-testület harmadik alkalommal, ezúttal rendkívüli ülésen tárgyalt a kérdésről, a többség ezúttal sem támogatta az idei szezonra vonatkozó bérleti konstrukciót, kezdeményezte azonban, hogy jövőre használt pályát vásároljon az önkormányzat.

Gyöngyös Város Önkormányzatának Képviselő-testülete harmadszor tárgyalt műjégpálya üzemeltetéséről, a képviselők többsége azonban ezúttal sem támogatta, hogy az önkormányzat az idei téli szezonban jégpályát béreljen. Ugyanakkor azt megszavazta a testület, hogy induljon közbeszerzés egy használt pálya vásárlására, hogy a következő szezonban a város még gazdaságosabban tudjon jégpályát biztosítani a városlakók számára.

A képviselő-testület új eseti bizottságot hozott létre az önkormányzat, valamint a tisztségviselők médiajelenlétének figyelemmel kísérésére és a tisztségviselők protokoll-megjelenésének kontrollálására. Az eseti bizottság elnöki tisztségét Domjánné Dr. Nyizsalovszki Rita képviselő tölti be, tagjai közé Szűcsné Major Ildikót és Szén Gabriellát választotta meg a grémium.

A testület úgy döntött, hogy 15 és fél millió forintos többletforrást biztosít a Felsővárosi Általános Iskola uniós pályázatból történő bővítéséhez. A többletforrásra azért volt szükség, hogy az uniós támogatásokat az önkormányzat határidőben le tudja hívni, és ne kerüljön veszélybe a beruházás befejezése.

A képviselők több ponton módosították az önkormányzat költségvetési rendeletét. A változások lehetővé teszik a képviselők számára, hogy saját keretük terhére civil szervezeteket is támogathassanak, feltéve, ha a szervezet nem kötődik politikai párthoz.

A testület hozzájárult, hogy az önkormányzat pályázatot nyújtson be a Mátra Művelődési Központ felújítására.


Tovább az archívumra