Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Sportnap a naperőműnél

Sportnap a naperőműnél

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Sportnapot szerveztek a Mátrai Erőmű dolgozóinak és családtagjaiknak az Egészségmegőrző Program keretében az új naperőműnél. A rendezvényen több mint 50-en indultak, különböző versenyszámokban.

Biciklizés, futás, túrázás: ebben a három számban lehetett indulni a Visontai Erőmű dolgozóinak és családtagjaiknak szervezett sportnapon, az új naperőmű körül. A lényeg nem elsősorban a versenyen, hanem a mozgáson és a sportolás népszerűsítésén volt.

– Mi egyébként, az Egészség Program szervezői minden ilyen alkalmat megragadunk, ahova ki lehet hozni a dolgozókat, egy picit sportra tudjuk invitálni őket, és ez is egy ilyen alkalom. És azt gondolom, hogy elég nagy létszámmal képviseltetik magukat – mondta a szervező, Banka Zsolt.

A résztvevők száma pedig a rendezvény végére meghaladta az 50-et, ami a szervezők várakozásait is meghaladta. A helyszín-választás sem volt véletlen: így szerették volna megmutatni az erőmű dolgozóinak és családtagjaiknak az új naperőművet, közelről is.

– Az Egészségmegőrző Program itt a Mátrai Erőmű Zrt-nél 2013. második félévében indult., egy felkérésre. A Mátrai Erőmű Zrt. felkérte a Mátra Sport Egyesületet, hogy egy sporttal alátámasztott egészségmegőrző programot dolgozzon ki. Megpróbáltunk olyan sportokat kialakítani, hogy az olyan dolgozók is tudjanak teljesíteni, akik eddig nem mozogtak – tette hozzá Banka Zsolt.

Eddig több mint 600 dolgozót sikerült megmozgatnunk – tette hozzá Banka Zsolt. Természetesen az indulók között most is voltak, akik komolyabban vették a felkészülést: az első helyezett futó például rendszeresen focizik és fut is.

A nagyjából két és fél kilométeres pályán a biciklizőknek két kört, a futóknak egy kört kellett megtenniük, a helyezettek pedig oklevelet és egy pólót kaptak. A túrázóknak szintén egy kört kellett lesétálniuk, tét nélkül.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
A Baradla barlang - természetfilm
15:05
Egy nap a világ - utifilm sorozat - Egyiptom 1. rész
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
A Templomfestő - dokumentumfilm
16:05
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:34
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:21
Reklám
18:23
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:52
Gyöngyösi Játékszín - Mamma Mia Musical
19:06
Reklám
19:08
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:34
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:04
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság