Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Európai kereskedelmi nap

Európai kereskedelmi nap

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Ma van az Európai kereskedelem napja. A rendezvény fő üzenete, hogy a kereskedelmet, mint a legnagyobb GDP-, ÁFA – és adótermelőt valamint, mint a legnagyobb munkaerő piacot jelentő szektort fókuszba állítsa. Ezen a napon a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara is arra törekszik, hogy a megyében a kereskedelemmel foglalkozó tagjai előtérbe kerüljenek.

Ez a gyöngyösi szupermarket 1998 óta szolgálja ki a vevőket. Több, mint 400 négyzetméteren, bőséges választékkal, elsősorban hazai gyártók, termelők és kereskedők áruival várja a vásárlókat – mondja Ócsai Lajos megyei kamara kereskedelemért felelős alelnöke, aki maga is kereskedő. Jó kereskedőnek születni kell – mondja. Manapság egyre Kevesebb azoknak a száma, akik ezt a szakmát választják. Heves megyében egyébként több mint 5000 regisztrált vállalkozás működik a kereskedelmi ágazatban.

A kereskedelem elismertsége mindennek ellenére alacsony – fogalmaz az üzletlánc vezérigazgatója. Az elmúlt években sok olyan intézkedés sújtotta a kereskedelmet, amely egyrészt megnövelte a pályaelhagyók számát, másrészt pedig az utánpótlás biztosítása is egyre nehezebbé vált.

A Kamara különböző fórumokon információkkal próbálja segíteni a tagjait, illetve nagy hangsúlyt fektet a duális képzésre is. Nem lesz a kereskedelem könnyű helyzetben a jövőben sem – fogalmaz Ócsai Lajos.


Tovább az archívumra