Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Segítség télire

Segítség télire

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Ezerháromszáz szociálisan hátrányos helyzetű család kap ingyen 25 kg burgonyát a gyöngyösi önkormányzattól. A város az idén 2.500.000 Ft értékben oszt burgonyát, amelyről holnapig minden érintett értesítést kap majd. A képviselő-testület azonban nemcsak burgonyával, hanem tüzelőanyag támogatással is segít. Az idén 8 millió forintot különítettek el erre a célra.

Közel 1300 család számára térítésmentesen, családonként 25 kg étkezési burgonyát oszt ki novemberben Gyöngyös Város Önkormányzata. Minden szociálisan rászoruló kap, aki a hivatal nyilvántartásában szerepel. Negyedik éve különítenek el erre forrást a költésvetésből. Az idén két és fél millió forintot – mondja Hetzmann Szabina igazgatóhelyettes.

Elsősorban a nagycsaládosok valamint az idős kisnyugdíjasok körét tudja támogatni így az Önkormányzat. A Város évek óta tüzelőanyag – támogatással is segíti a szociálisan rászorulókat. Ezt azonban igényelni kell. Ilyen nyomtatványon kérhetik a támogatást az idei fűtési szezon alatt. Az elbírálás azonban beérkezés dátuma szerint folyik és a meglévő mennyiség kiosztásáig tart. Az önkormányzat 8 millió forintból vásárolt az idén tüzelőanyagot.

A támogatást, egy környezettanulmány után, csak azok vehetik igénybe, akik fával vagy szénnel fűtik otthonukat. A tapasztalatok alapján az idén is mintegy 330 családot tudnak ezzel segíteni.


Tovább az archívumra