Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Sikeres aláírásgyűjtés

Sikeres aláírásgyűjtés

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Gyöngyösön is gyűjtötte az aláírásokat a Fidesz a migránsok kötelező betelepítési kvótája ellen a „Védjük meg az országot” elnevezésű petícióhoz. A párt országszerte az év végéig igyekszik minél több embert elérni, a tiltakozás eredményét pedig eljuttatja Brüsszelbe. A gyöngyösi aláírásgyűjtés sikeres volt, a képviselők eddigi egyik legeredményesebb akciójának tartják a mostanit.

„Védjük meg az országot!”- A migránsok kötelező betelepítési kvótája ellen gyűjtött aláírásokat országszerte, így Gyöngyösön is a Fidesz. A párttagok úgy látják, az eddigi gyűjtések során bebizonyosodott, hogy a kvótarendszert a többség ellenzi, ahogyan korábban a megkérdezettek 90%-a a műszaki határzár felépítését támogatta. Horváth László a térség országgyűlési képviselője azt mondta: a kvótarendszer valójában egy meghívó lenne a menekülteknek, és ez az ország költségvetését is megtépázná.

– Ha ilyen tömeg ide bejön, akkor annak a lakhatása, ellátása, napi négyezer forintnál többet kellene költeni egy migránsra, ami azt jelenti, hogy havonta egy migráns vonatkozásában azért 120 ezer forintnál több. És itt mondják az emberek, hogy van, aki nem keres ennyit – mondta Horváth László országgyűlési képviselő.

Szabó Róbert a megyei közgyűlés elnöke részt vett a Néppárt kétnapos kongresszusán, ahol napirendre kerültek a migrációs válság megoldását célzó intézkedések is. Szabó Róbert azt mondta: korábban a politikusok többsége nem értett egyet a magyar menekült-politikával, mára azonban ez megváltozott.

– Még ilyen deportálás, és ilyen szavak elhangoztak német és lengyel kollégák szájából. Tehát mindenképp azt kell, hogy mondjam, hogy teljesen megváltozott a politikus gondolkodása ebben. És miért változott meg? Mert a migránsok megjelentek az országaikba is, és látják, hogy ez mekkora probléma – vélekedett.

A gyöngyösi aláírásgyűjtés sikeresen zajlott, Szabó Róbert úgy fogalmazott: most a legnagyobb az emberek egyetértése, hiszen sokan nem csak a biztonságukat féltik.

Horváth László az aláírásgyűjtésen azt is elmondta, hogy a Fidesz nem csak az aláírásgyűjtéssel ellenzi a kvótarendszert, ha kell, az Európai Bíróságnál is megtámadják azt, a számukra igazságtalan, jogszerűtlen döntést.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Nyitott Egyetem - ismeretterjesztő sorozat
15:03
Márkus Liza - Könnyű mint az 1x1
15:05
Egy nap a világ - utifilm sorozat – Malaysia 1. rész
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
A Templomfestő - dokumentumfilm
16:05
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:34
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:21
Reklám
18:23
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:52
Luther Márton élete 5. – Minden eladó - rajzfilm sorozat
19:08
Reklám
19:11
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:36
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:05
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság