Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Fejlesztések az Ipari Parkban

Fejlesztések az Ipari Parkban

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Több cég is fejlesztéseket hajt végre a közeljövőben a gyöngyösi ipari parkban, így remények szerint új munkahelyek jelennek meg a városban- mondta el tegnap Hiesz György polgármester Fórum című műsorunkban.

Várja az önkormányzat azokat a pályázati kiírásokat, amelyek segítségével elkezdhetik a Kékestetői klimatikus gyógyhely kialakítását – mondta el műsorunkban Hiesz György. A polgármester hozzátette, hamarosan az ipari parkban is bővülés várható, mert több cég is fejlesztéseket hajt végre, de új vállalatok is érdeklődnek az itteni lehetőségek iránt.

– Van egy körülbelül három befektető, aki nagyon komoly szándékot mutat a gyöngyösi ipari park iránt, illetve két meglevő cég is komoly fejlesztéseket tervez. A Procter and Gamble a pelenkagyár is komoly fejlesztésbe fog fogni, illetve reményeink szerint a Seissenshcmidt nevű német, most már kanadai tulajdonban levő cég is – fogalmazott a polgármester.

Műsorunk vendége volt Székely Zoltán az agrárgazdasági kamara heves megyei elnöke is, aki elmondta, nagy az érdeklődés a földárverések és a gazdatámogatások iránt is, ez utóbbinál az egyik legjelentősebb az agrár környezetgazdálkodási támogatás.

– Ez a támogatás arról szól, hogy a gazdálkodók olyan körülmények között gazdálkodnak, ami nekik pénzbe kerül. Kímélik a környezetet, nem használnak olyan növényvédő szereket, amikkel terhelnék azt, nem használnak műtrágyát. Olyan művelésmódban használnak földet, vagy ültetvényt nevelnek, ami pluszköltséggel jár feléjük – fejtette ki.

Ezt a pluszköltséget pedig ezzel a pályázattal pótolhatnák a gazdák- tette hozzá Székely Zoltán. További segítség lehet a gazdálkodóknak az a kedvezményes hitellehetőség is, amit a földárverések során használhatnak fel a kisebb tőkével rendelkező vásárlók.


Tovább az archívumra