Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Jótékonyság

Jótékonyság

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Idén is az Erzsébet naphoz kapcsolódva szervezett jótékonysági hangversenyt a ferences templomba a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. A koncert után történt adománygyűjtés hagyomány szerint a kezdetét jelentette annak a gyűjtésnek, amelyet a rászoruló családok számára kezdeményeznek, és amely idén is karácsonyig tart. Az élelmiszer adományokat idén a Jókai úti Spar áruháznál fogják gyűjteni.

A Máltai Szeretetszolgálat több mint 20. éve szervez gyűjtést a rászorulók számára, s ennek a szolgálatnak a része a hagyományos Erzsébet napi jótékonysági koncert is. Idén a Cantus Corvinus vállalt fellépést a ferences templomban.

A Cantus Corvinus Kórus nem régiben Svájcban lépett fel a magyar zenei kultúra követeként. Most a magyar szentekről, Szent Margitról, Szent Istvánról és Szent Erzsébetről szóló kórusművek szerepeltek az est programjában. Hangulatában teljesen más, mondani valójában azonban nagyon is ide illő műsort adott a hangverseny másik résztvevője, a Sound of Spirit énekegyüttes.

A koncert bevételét hagyományosan a nagycsaládosok gyerekeinek karácsonyi ajándékaira és ünnepi vacsorájára fordítják. Ez utóbbira meghívják a hajléktalanokat is.

A Máltai Szeretetszolgálat ezúttal is megszentelt Erzsébet kenyerekkel köszönte meg a támogatók adományait. Ezzel a gesztussal is gyakorolva az Árpádházi Szent Erzsébettől tanult tevékeny szeretetet.


Tovább az archívumra