Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Milliós fejlesztések

Milliós fejlesztések

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Közel 30 millió forintból újult meg a Felsővárosi városrész Gyöngyösön egy év alatt, erről és a jövőbeli tervekről tartottak lakossági fórumot. Fejlesztették az Epreskert Úti Tagóvoda egyes részeit, a Felsővárosi Általános Iskola egyebek mellett tornateremmel bővült, továbbá megnövelték a közterület-felügyelők számát ebben a városrészben. Ahogyan a városban, így ezen a területen is problémát okoz a zöld-és szelektívhulladék kérdés, ezért a fórumon erre is próbáltak megoldást keresni.

Az utóbbi évben számos fejlesztést hajtottak végre a Felsővárosi városrészben, így például korszerűsítették a Hanák Kolos téri játszóteret. Faragó Tamás körzeti képviselő keretéből két focikaput, és labdafogó hálót is vásároltak. Továbbá több járdát is felújítottak, emellett pedig az iskola, és óvoda is új arculatot kapott.

– Amit fontosnak tartok, az a Felsőpatak utcának az aszfaltozása, ez egy nagyon régi probléma volt a Felsővárosi részben, hiszen nem volt aszfaltburkolata ennek a résznek, ezen kívül az Epreskert úti óvoda – igaz, hogy nem az én körzetemben található, viszont nagyon sok embernek a gyermeke ide jár óvodába. Itt egy nagyon szép beruházás történt, megújultak a mosdók, különböző átjáró terek, az öltöző tere megújult – mondta Faragó Tamás képviselő.

Ezen a területen több probléma is volt a közbiztonsággal, ezért megnövelték a közterület-felügyelők számát, továbbá a jövőben 20 darab kamerát is szeretnének felszerelni – derült ki a lakossági fórumon.

Egy külön téma volt a zöldhulladék elszállítása. Ahogyan ez, a város több pontján, itt is gondot okoz, így ezzel kapcsolatban többen is felszólaltak.

A lakosok úgy vélik, a jelenlegi rendelet miatt minden szemetes lesz, a patak és az utcák is. A körzeti képviselő szerint azonban van megoldás a problémára.

– Én azt gondolom, hogy a legjobb megoldás az lenne, hogy mind a tavaszi, mind pedig az őszi időszakban egy ilyen kupacolt elszállítás lenne, hiszen zsákba és edénybe nem lehet beletenni a gallyakat, és nagyon sok esetben ugye meg kell metszeni a fákat. Tehát teljesen más vonatkozik egy belvárosi zöldhulladék-gyűjtésre, meg egy külvárosira. Ezt meg kell oldani, tehát ez probléma – vélekedett.

A gyűlésen a további tervekről is szó esett. Jövőre egyebek mellett játszótéri elemeket szeretnének venni, további járda-és útfelújítás várható, valamint a köztisztaságra is külön figyelmet fordítanak majd – hangsúlyozta Faragó Tamás.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A szerdai adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Aktuális – hírek röviden
09:02
Hit világa – vallási műsor
09:16
Zeneiskolások előadása - Albert Viktória - Szelivanov: Tréfácska
09:17
Reklám
09:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
09:35
Sport7 1. rész – sport magazin
10:01
Reklám
10:03
Sport7 2. rész – sport magazin
10:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
10:45
Nyitott Egyetem - ismeretterjesztő sorozat
11:12
Reklám
11:15
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:02
Mesemondó - Hókirálynő 3. rész
18:14
Zeneiskolások előadása - Ender Martin Dániel - Lohmann: Bajor polka
18:17
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:35
G25 – gazdasági magazin
19:02
Reklám
19:04
Sagittarius - Rejtett kincsek Magyarországon - dokumentumfilm
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:45
A Szomszéd vár - turisztikai magazin - ismétlés
20:12
Reklám
20:15
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság