Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Érdekérvényesítők

Érdekérvényesítők

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az iparűzési adó 10 százalékának közös felhasználását, a szakképzés hiányszakmákban történő erősítését és érdekérvényesítő képességének további javítását szeretné elérni az idén 13 éves Mátraaljaii Munkaadók Egyesülete a következő hónapokban. Ez az egyesület hagyományos, év végi közösségépítő disznótoros vacsoráján hangzott el, ahol szó esett arról is, hogy kiket jelöltek az idei országos és megyei „Év vállalkozója” díjakra, valamint a megyei Prima díjra.

A mátraaljai munkaadók ezen a napon csak a böllérnek adtak munkát, aki megdolgozott a pénzéért. Adnának persze másnak is, hisz mint Palik Tibor elnök elmondta, szinte minden tagjuk súlyos munkaerőgondokkal küzd. Főleg a szakképzett munkaerő hiányzik, elsősorban a gépgyártás, a gépipar, valamint a turisztika és a vendéglátás területén. A város és a szakképző intézmények felé már jelezték a problémát, és szeretnék, ha e téren előrelépés történne a közeljövőben. A munkaadók rendelkeznének az általuk befizetett iparűzési adó 10 százalékáról is. Azt szeretnék, ha ebből még az idén egy, az ipari parkba vezető járda és kerékpárút építése elkezdődne.

Az érdekérvényesítés sikeressége nagyban múlik a város vezetéséhez való viszonyon. Ebben jócskán van mit tenni az egyesület szerint. Az MME súlyát jelzi, hogy mivel társult tagja a Vállalkozók Országos Szövetségének, jelölési joga van a megyei és az országos év vállalkozója díjakra. Utóbbira idén Dobróka Tamást jelölték, aki egy belvárosi éttermet üzemeltet.

A Mátraaljai Munkaadók a megyei év vállalkozója díjakra Angeli Lászlót, Nagy Róbertet és Tóth Istvánt jelölték. Javaslatot tettek továbbá arra, hogy idén a megyei Príma díjat Nádudvari Péter zeneterapeuta kapja meg.


Tovább az archívumra