Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Mézes reggeli

Mézes reggeli

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Egészséges reggeli várta az alsósokat a Kálváriaparti Általános Iskolában. Minden gyerek padjára egy szelet házi mézzel megkent kalács került. Az országos mézes reggeli elnevezésű rendezvény keretein belül a kicsik azt is megtanulhatták, milyen jótékony hatásai vannak a méznek.

Repce, napraforgó, akác. Különféle mézeket kóstolgatnak a gyerekek a Kálváriaparti Általános Iskolában. Az alsó tagozatosokat megcélzó mézes reggeli elnevezésű rendezvény 6 évvel ezelőtt indult útjára Szlovéniából. A cél, hogy minél több kisiskolás megismerkedjen a méz jótékony hatásaival. Bár egyre többen szeretik, a méhészek szerint az európai átlaghoz képest még mindig kevés mézet fogyasztunk.

– Az jellemző, hogy kevés mézet ismernek, leginkább az akácot. Magyarországon ez a legfelkapottabb és emellett a vegyes virágméz, aminek a fogyasztása magasabb – mondta Rajna Tamás méhész.

Az elsősök jóízűen fogyasztották el a mézes kalácsot, sokan közülük otthon is rendszeresen esznek mézet és tisztában vannak a jótékony hatásaival is.

A mézes reggeli rendezvényei során a legtöbb gyerek jóízűen fogyasztja el az elé kerülő mézes kenyeret. Ilyenkor azok a gyerekek is szívesen megkóstolják a mézet, akik korábban idegenkedtek tőle. Idén november közepéig már 509 helyszínen tartottak mézes reggelit. A program keretein belül idén 86.300 iskolás ismerkedhetett meg ilyen módon a méz jótékony hatásaival.


Tovább az archívumra