Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Adventi adománygyűjtés

Adventi adománygyűjtés

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Közel 2 tonna tartós élelmiszer gyűlt össze 3 nap alatt az Élelmiszerbank, a B.Braun és a cég által támogatott gyöngyösi kézilabdacsapat közös adománygyűjtésén. Az adományból idén 100 rászoruló családot támogattak.

Felcímkézett, névre szóló csomagokkal telt meg a Kistérségi Humán Szolgáltató Központ. Egy gyöngyösi, orvosi műszereket gyártó cég, az Élelmiszerbank és a kézilabda csapat összefogásának köszönhetően közel 2 tonna tartós élelmiszer gyűlt össze.

– Kicsit megrémültünk a mennyiségétől, beterítette ezt a kis telephelyet. Nem ilyen csomagokban érkezett és itt kezdődött a szociális munka. Attól is szép ez, hogy hozzákapcsolódik egy olyan szakterület, ami azért tudja segíteni ennek a dinamikáját. A szociális munkások, családgondozók névre szólóan, családra bontva a saját rendszerükben, saját klienskörükből kiválasztva azokat a családokat, akikről tudjuk, hogy szívesen veszik, jól élik meg ezt és nagy szükség van rá, összeállítottuk ezen a héten a csomagot – sorolta Maka Piroska, a Kistérségi Humán Szolgáltató Központ vezetője.

A cég nem csak az ünnepek előtt tartja fontosnak a társadalmi felelősségvállalást. Idén egy olyan kezdeményezéshez társultak, ami napi szinten támogatja a rászorulókat. Élelmiszert szállítanak az egyik gyöngyösi hipermarketből a Kistérségi Humán Szolgáltató Központ intézményeibe.

– Ez egy hosszú távú program a résztvevők szándéka szerint ez a következő években folyamatosan működni fog. Ennek a programnak külön értéke az, hogy olyan élelmiszereket mentünk meg, amelyek egyébként a szemétben végeznék. Egyébként ezek tökéletes állapotú élelmiszerek – mondta Horn Péter, a B. Braun magyarországi vezérigazgatója.

Hiesz György polgármester szerint a 3 évvel ezelőtt útjára indított adventi adománygyűjtés példaértékű.

– Van akik nem nagyon vesznek részt ilyen folyamatokban Gyöngyösön, ebben üdítő kivétel és hála Istennek, hogy a sportolók is ideálltak, a legkisebb korosztálytól a felnőtt NB1-es csapatig részt vettek a gyűjtésben. Ugye nem csak a sportban mutatnak példát, hanem szociális érzékenységben is átérzik azt, hogy mi az amikor egy családnak a családi pótlékon kívül nem sok jövedelme van és ez nagyon sokaknak nagyon jól jön – részletezte.

Az adományokat 100 fiatalkorú gyereket, vagy gyerekeket nevelő rászoruló család kapja meg még ezen a héten.


Tovább az archívumra