Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Adventi adománygyűjtés

Adventi adománygyűjtés

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Közel 2 tonna tartós élelmiszer gyűlt össze 3 nap alatt az Élelmiszerbank, a B.Braun és a cég által támogatott gyöngyösi kézilabdacsapat közös adománygyűjtésén. Az adományból idén 100 rászoruló családot támogattak.

Felcímkézett, névre szóló csomagokkal telt meg a Kistérségi Humán Szolgáltató Központ. Egy gyöngyösi, orvosi műszereket gyártó cég, az Élelmiszerbank és a kézilabda csapat összefogásának köszönhetően közel 2 tonna tartós élelmiszer gyűlt össze.

– Kicsit megrémültünk a mennyiségétől, beterítette ezt a kis telephelyet. Nem ilyen csomagokban érkezett és itt kezdődött a szociális munka. Attól is szép ez, hogy hozzákapcsolódik egy olyan szakterület, ami azért tudja segíteni ennek a dinamikáját. A szociális munkások, családgondozók névre szólóan, családra bontva a saját rendszerükben, saját klienskörükből kiválasztva azokat a családokat, akikről tudjuk, hogy szívesen veszik, jól élik meg ezt és nagy szükség van rá, összeállítottuk ezen a héten a csomagot – sorolta Maka Piroska, a Kistérségi Humán Szolgáltató Központ vezetője.

A cég nem csak az ünnepek előtt tartja fontosnak a társadalmi felelősségvállalást. Idén egy olyan kezdeményezéshez társultak, ami napi szinten támogatja a rászorulókat. Élelmiszert szállítanak az egyik gyöngyösi hipermarketből a Kistérségi Humán Szolgáltató Központ intézményeibe.

– Ez egy hosszú távú program a résztvevők szándéka szerint ez a következő években folyamatosan működni fog. Ennek a programnak külön értéke az, hogy olyan élelmiszereket mentünk meg, amelyek egyébként a szemétben végeznék. Egyébként ezek tökéletes állapotú élelmiszerek – mondta Horn Péter, a B. Braun magyarországi vezérigazgatója.

Hiesz György polgármester szerint a 3 évvel ezelőtt útjára indított adventi adománygyűjtés példaértékű.

– Van akik nem nagyon vesznek részt ilyen folyamatokban Gyöngyösön, ebben üdítő kivétel és hála Istennek, hogy a sportolók is ideálltak, a legkisebb korosztálytól a felnőtt NB1-es csapatig részt vettek a gyűjtésben. Ugye nem csak a sportban mutatnak példát, hanem szociális érzékenységben is átérzik azt, hogy mi az amikor egy családnak a családi pótlékon kívül nem sok jövedelme van és ez nagyon sokaknak nagyon jól jön – részletezte.

Az adományokat 100 fiatalkorú gyereket, vagy gyerekeket nevelő rászoruló család kapja meg még ezen a héten.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Nyitott Egyetem - ismeretterjesztő sorozat
15:01
Palóc ízek Gyöngyöspatán - dokumentumfilm
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:52
Nemzeti Regatta 2019.
16:06
Tisztán Gyöngyösön – beszélgetések függőségekről 2. rész
16:32
Reklám
16:35
Egy nap a világ - utifilm sorozat - Ciprus
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:23
Reklám
18:25
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:54
Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál 2019. - Nyitógála - Olaszország
19:07
Reklám
19:10
Moziklip – mozi magazin - ismétlés
19:22
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:35
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:04
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság