Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Szenvedélyünk az egészség

Szenvedélyünk az egészség

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

„Szenvedélyünk az egészség” címmel drogprevenciós programot tartott a Gyöngyösi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum a Mátra Művelődési Központban. Az általános és középiskolásoknak szóló eseményen kérdőív, sztárfellépők és különböző előadások várták a megjelenteket. Rózsa Gabriella elnök szerint mára már egyre több fiatalkorút tudnak megszólítani az ilyen események által, melynek pozitív hatásai vannak.

Mennyi káros anyag van a dohányfüstben? Mi jellemző a kokainra? Melyik drog hallucinogén? – egyebek mellett ezekre a kérdésekre kellett válaszolnia a jelenlévő általános és középiskolás diákoknak azon a drogprevenciós napon, amelyet a Kábítószerügyi Egyeztető Fórum rendezett azzal a céllal, hogy minél inkább visszaszorítsák, vagy megelőzzék a kábítószer-fogyasztást.

– A megfelelő szabadidő-eltöltés révén, a tanulás és a közös egészséges szórakozás révén képviseljék magukat az életükben, tehát ne tudatmódosító szerekkel éljenek, hanem próbáljanak meg egészséges életmóddal haladni előre, és keressék meg magukat, a saját személyük legyen a legfontosabb – mondta Rózsa Gabriella, a Gyöngyösi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum elnöke.

A zenei programokba ágyazott előadások sokkal nagyobb hatást váltanak ki a gyerekekből – tette hozzá Rózsa Gabriella, ezért is gondolták azt a szervezők, hogy most ilyen módon szólítják meg őket.

Nem csak a fórum, de a város is arra törekszik, hogy minél több fiatalnak nyissa fel a szemét, és segítséget adjon.

– Itt erősíti meg bennem azt a gondolatot, hogy az önkormányzat nem hiába fordít meglehetősen tetemes összeget ezeknek a céloknak, feladatoknak a megvalósítására, hiszen ez korunk, napjaink égető problémája, melyben mindenféleképpen komoly lépéseket kell tennünk – fejtette ki Ferenczy Tamás, az Idegenforgalmi, Ifjúsági és Sportbizottság elnöke.

A legtöbb általános iskolás nagyon jól tudja, milyen káros hatásai lehetnek a kábítószernek, és hasznosnak találják az ilyen jellegű prevenciókat.Az esemény végén mindenki kötetlenül kérdezhetett a megjelentektől, sőt még a fellépők, dj-k is adtak hasznos tanácsokat a megelőzés érdekében.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
A Baradla barlang - természetfilm
15:05
Egy nap a világ - utifilm sorozat - India 2. rész
15:30
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
Cimbaliband és Danics Dóra & Gera Attila - Ederlezi és Balkánia
16:02
A Szomszéd vár - turisztikai magazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:34
G25 – gazdasági magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:21
Reklám
18:23
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:52
Zongoraavató hangverseny (részlet)
19:06
Reklám
19:09
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:35
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:04
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság