Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Kettős kereszt

Kettős kereszt

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Adventi keresztet állított a Jobbik a Barátok terén. A tölgyfából készült emlékművel a párt azt szeretné sugallni az embereknek, hogy a mozgalmas karácsonyi időszakban sem szabad elfelejteni az ünnepek igazi jelentését. A szeretet és újjászületés szimbóluma vízkeresztig látható a téren, a keresztet Kenyeressy Károly református lelkész áldotta meg.

„Nézz a keresztre és megtudod ki vagy”- Vona Gábor a Jobbik elnökének a gondolata olvasható azon a kettős kereszten, amelyet a Jobbik állított fel a Barátok terén. Most második alkalommal látható az emlékmű a téren, amellyel a párt az ünnepek igazi lényegére hívja fel a figyelmet.

– A bevásárlási láz közepette figyeljünk egymásra, figyeljünk szeretteinkre, figyeljünk családunkra, és békességben, nyugalomban, szeretetben töltsük el a karácsonyi ünnepeket – mondta.

A keresztállítás kezdeményezője, Novák Előd a Jobbik országgyűlési képviselője is felszólalt az eseményen. Azt mondta: a párt első országos missziója volt az emlékmű felállítása, melyet évről évre megismételnek itt Gyöngyösön is.

– A kereszténység legáltalánosabb jelképének forgalmasabb közterületekre helyezésével is szeretnénk mutatni, hogy a kereszténység gondolatvilága, eszmeisége a mindennapunk része kell, hogy legyen, mi így folytatjuk ezt a munkánk során is – fogalmazott.

A keresztállítás után egy flashmobot is tartottak a párttagok és támogatóik, amellyel szolidaritásukat szerették volna kifejezni. December elsején ugyanis Kézdivásárhelyen a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom egyik helyi szervezetének elnökét a román hatóságok előállították terrorizmus vádjával. Petárdákat és csillagszórókat találtak nála.

– Erdélyszerte álltak ki Vármegyés harcostársunk mellett, úgy éreztük, hogy a mai napon keresztállítás után mi magunk is szeretnénk kifejezni szimpátiánkat és bajtársiasságunkat, hogy mellette állunk – mondta Bús Árpád Zsolt önkormányzati képviselő.

Azóta Erdélyben és Magyarország több településén is szerveztek szimpátiatüntetést az ügyben.


Tovább az archívumra