Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Fejlesztés Nagyrédén

Fejlesztés Nagyrédén

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Épületenergetikai fejlesztések valósultak meg Nagyrédén. A több mint 126 millió forintos uniós támogatásból megújult a polgármesteri hivatal, az iskola és a tornaterem. A projekt célja elsősorban a rezsi költség csökkentése és érintett épületek korszerűsítése. A munkálatok a tervek szerint haladtak, az október közepén elindult munkák december negyedikére befejeződtek. Az ünnepélyes projektzárón az iskola növendékei adtak műsort.

Ezentúl évente közel 3 és félmillió forintot takarít meg Nagyréde. Egyebek mellett a rezsi költségek csökkentése és az épületek korszerűsítése volt a célja annak a projektnek, amelynek keretében több mint 126 millió forintos uniós támogatással épületenergetikai fejlesztések valósultak meg. Megújult az általános iskola tanügyi épülete és tornaterme, valamint a polgármesteri hivatal. A korszerűsítés a polgármester szerint már időszerű volt.

– A tornatermünk is nagyon nagyon rossz állapotban volt, de a legnagyobb probléma az iskola főépülete volt, 1932-ben épült és 1973-ban volt az utolsó felújítás rajta. Azt gondolom, hogy már nagyon fontos volt, önerőből sosem tudtuk volna megcsinálni – mondta Siposé Fodor Judit.

Az ünnepélyes projektzárón jelképesen, szalagátvágással adták át az új épületeket, az iskola diákjai több műsorral is kedveskedtek a résztvevőknek. A projektzárón részt vett a miniszterelnökség uniós fejlesztésekért felelős államtitkára is. Vitályos Eszter azt mondta: külön öröm számára, amikor tanintézmények újulhatnak meg pályázati forrásból.

– Magyarország kormányának eltökélt célja, hogy támogassa a magyar vidék fejlesztését. Minderre pedig soha nem látott mértékű forrás áll majd rendelkezésünkre, ugyanis a 2014-2020-ig tartó pályázati ciklusban hazánk rendelkezésére több mint 12 ezer milliárd uniós fejlesztési pénz áll rendelkezésre – sorolta.

Mint elhangzott: a három épületen külső hőszigetelés és nyílászárócsere valósult meg. Így Nagyréde nem csak pénzt takarít meg, hanem a lakosok és a diákok komfortérzete is javul.

A településen további beruházásokat szeretnének megvalósítani, többek között javítanák az utak és járdák állapotát, és a közösségi tereket is fejlesztenék.


Tovább az archívumra