Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Fejlesztés Nagyrédén

Fejlesztés Nagyrédén

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Épületenergetikai fejlesztések valósultak meg Nagyrédén. A több mint 126 millió forintos uniós támogatásból megújult a polgármesteri hivatal, az iskola és a tornaterem. A projekt célja elsősorban a rezsi költség csökkentése és érintett épületek korszerűsítése. A munkálatok a tervek szerint haladtak, az október közepén elindult munkák december negyedikére befejeződtek. Az ünnepélyes projektzárón az iskola növendékei adtak műsort.

Ezentúl évente közel 3 és félmillió forintot takarít meg Nagyréde. Egyebek mellett a rezsi költségek csökkentése és az épületek korszerűsítése volt a célja annak a projektnek, amelynek keretében több mint 126 millió forintos uniós támogatással épületenergetikai fejlesztések valósultak meg. Megújult az általános iskola tanügyi épülete és tornaterme, valamint a polgármesteri hivatal. A korszerűsítés a polgármester szerint már időszerű volt.

– A tornatermünk is nagyon nagyon rossz állapotban volt, de a legnagyobb probléma az iskola főépülete volt, 1932-ben épült és 1973-ban volt az utolsó felújítás rajta. Azt gondolom, hogy már nagyon fontos volt, önerőből sosem tudtuk volna megcsinálni – mondta Siposé Fodor Judit.

Az ünnepélyes projektzárón jelképesen, szalagátvágással adták át az új épületeket, az iskola diákjai több műsorral is kedveskedtek a résztvevőknek. A projektzárón részt vett a miniszterelnökség uniós fejlesztésekért felelős államtitkára is. Vitályos Eszter azt mondta: külön öröm számára, amikor tanintézmények újulhatnak meg pályázati forrásból.

– Magyarország kormányának eltökélt célja, hogy támogassa a magyar vidék fejlesztését. Minderre pedig soha nem látott mértékű forrás áll majd rendelkezésünkre, ugyanis a 2014-2020-ig tartó pályázati ciklusban hazánk rendelkezésére több mint 12 ezer milliárd uniós fejlesztési pénz áll rendelkezésre – sorolta.

Mint elhangzott: a három épületen külső hőszigetelés és nyílászárócsere valósult meg. Így Nagyréde nem csak pénzt takarít meg, hanem a lakosok és a diákok komfortérzete is javul.

A településen további beruházásokat szeretnének megvalósítani, többek között javítanák az utak és járdák állapotát, és a közösségi tereket is fejlesztenék.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Rendszerváltó televíziók - dokumentumfilm
14:59
Mátrai sípályák - kisfilm
15:05
Egy nap a világ - utifilm sorozat - Tunézia
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:51
Luther Márton élete 10. – Szerelem és halál - rajzfilm sorozat
16:05
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:34
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:22
Reklám
18:24
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:53
GYÖNGYike Folklórfesztivál 2021. - Muzsla Néptáncegyüttes
19:12
Reklám
19:15
Moziklip – mozi magazin - ismétlés
19:23
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:38
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:05
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság