Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Ingyenes szűrés

Ingyenes szűrés

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Ingyenes egészségügyi szűréseket végeznek a gyöngyösi háziorvosok a képviselő-testület kezdeményezésére. A programban 11 háziorvos vesz részt, akiknél a lakosok november és december hónapban jelentkezhetnek rutin és népbetegségnek számító betegségek szűrővizsgálatára. A város képviselő testülete 1,5 millió Ft-ot különítette el erre a költségvetésből, és további fél millió Ft-ból kisgyermekes anyukáknak ingyenes tanácsadást is szerveznek.

Reggel 8-ra már 40 pácienstől vettek vért, D-vitamin szűrést végeznek Dr.Mangó Gabriella rendelőjében. November elejétől 11 háziorvos részvételével zajlik az ingyenes szűrőprogram, eddig többek között vérnyomás, EKG, érvizsgálat, vércukor, testtömeg-indexmérés, bőrgyógyászati szűrővizsgálat szerepelt a választható vizsgálatok között. A gyöngyösi képviselő- testület az idén először szervezett ilyen akciót.

A vizsgálatok népszerűek a lakosok körében.

Volt aki gyermekeit is elhozta a szűrővizsgálatra, de még a polgármester is és a körzet önkormányzati képviselője is élt a lehetőséggel.

Az ingyenes szűrések elvégzéséhez 1,5 millió Ft-ot különített el a költségvetésből a testület. A programban résztvevő orvosok üdvözlik a kezdeményezést, így Mangó Gabriella is.

10 emberből 8-nak D-vitaminhiánya van-mondja a szakember. A D-vitamin fontosságára csak néhány éve hívják fel az emberek figyelmét, pedig megléte elengedhetetlen az életfunkcióink esetében.

A laboreredmények azóta elkészültek, megdöbbentő adat- mondja a szakember, ugyanis 100 emberből 78-nak D-vitaminhiánya van.


Tovább az archívumra