Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Balesetek

Balesetek

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az autósokra is hatással volt az átlagosnál melegebb időjárás és a ma érkezett hidegfront. Két orvosi ellátást igénylő sérüléssel járó baleset is történt. Egyik Gyöngyös belterületén, a másik pedig a Gyöngyöst Adáccsal összekötő útszakaszon.

Teljes útzár mellett helyszíneltek a rendőrök reggel a Gyöngyöst Adáccsal összekötő úton, az ipari park közelében, ahol egy terepjáró és egy személyautó ütközött össze. Az első információk szerint az egyik autó sofőrje egy mellékútról szeretett volna kikanyarodni, ám nem adta meg az elsőbbséget a főúton érkező járműnek. Az egyik autó sofőrje súlyos sérüléseket szenvedett. A mentésben a gyöngyösi hivatásos tűzoltók is segédkeztek.

– Az egyik személygépkocsiba egy ember beszorult, őt a gyöngyösi hivatásos tűzoltók szabadították ki feszítő vágó segítségével. Ezzel párhuzamosan mindkét járművet áramtalanították. A balesetben egy ember súlyosabban megsérült, őt a mentők kórházba szállították – mondta el Antal Erika, megyei katasztrófavédelmi szóvivő.

Egy másik balesethez is riasztották a rendőröket a nap folyamán. Az Egri út és a Gábor Áron utca kereszteződésénél kerékpárost gázolt el egy autó.

– Gyöngyös belterületén a Gábor Áron úton közlekedett egy kerékpáros december 10-én 11 óra körüli időben, amikor az eddigi információk alapján egy kereszteződésben nem adta meg a neki járó elsőbbséget egy személygépkocsi. Ennek következtében elütötte a kerékpárost – részletezte Soltész Bálint, a HMRFK szóvivője.

A kerékpáros orvosi ellátást igénylő sérüléseket szenvedett. Mind a két balesetet a Gyöngyösi Rendőrkapitányság vizsgálja. A balesetekben vélhetően nem csak a nedves, csúszós út és az elsőbbségadás elmulasztása játszott szerepet. Az autósok reflexeire hatással lehetett az a hidegfront is, ami ma az egész országban éreztette hatását.


Tovább az archívumra