Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Új műszerek

Új műszerek

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Mobil és stabil ultrahang, röntgen berendezések, CT –t kiegészítő eszközök, laparoszkópos, endoszkópos tornyok. Folyamatosan érkeznek a pályázati forrásból vásárolt műszerek a gyöngyösi kórházba. Az évvégéig a gyógyítás teljes területén lecserélik a műszerparkot az Európai Uniós forrásból nyert közel 1, 5 milliárd forintból.

Nyaki ütőérvizsgálatot végez Juhász Mária főorvos, az új ultrahangkészülőkkel, melyet a héten állítottak a beteg diagnosztika szolgálatába. Az új gépekkel, sokkal könnyebb felismerni az elváltozásokat, a betegséget- mondja a szakember.

– A technika fejlődése megköveteli, hogy a betegellátásban is mindig a legmodernebb eszközöket használjuk, mert a diagnózis lesz pontosabb, ami lehetővé teszi a pontosabb terápiát – mondja.

Az új gépek új eljárások alkalmazását is lehetővé teszik- tette hozzá a főorvos. pl. az új CT-vel már érvizsgálatot is tudnak végezni. A folyamatosan érkező csúcstechnológiának számító műszereket pályázati forrásból vásárolják.

– Négy pályázatból több mint 1,6 milliárd forint jött be, műszerekre és ezek telepítése folyik, röntgen, CT-kiegészítő eszközök, december 31-ig az egész kórház minden vertikuma megújul ebből az 1,6 milliárd forintból- sorolta.

Ezek a laparoszkópos, endoszkópos tornyok is a napokban álltak munkába. Éppen egy gyomorpolip eltávolítására készül Horvát Gyula főorvos. Ezek pedig már a műtéti beavatkozás képei. Ami eddig több órás nyílt hasi műtéti eljárás volt, ez most ezzel a műszerrel párperces beavatkozás egy endoszkóp segítségével. A szakemberek azt mondják, Magyarország legerősebb vidéki gasztroenterológiai diasznosztikája van most már Gyöngyösön.

Nagyon fontos, hogy az új eszközökkel a rossz és jóindulatú elváltozásokat jobban el tudják különíteni az ép szövetektől és az új eszközök kisebb megterhelést jelentenek a betegek számára – mondta Makai Gábor főorvos. Az év végéig folytatódik az újabb műszerek telepítése.


Az Aktuális napi hírei (2015-12-11 )

Tovább az archívumra