Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Három a magyar igazság

Három a magyar igazság

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Varju László DK alelnök, országgyűlési képviselő volt a vendége annak a lakossági fórumnak, amelyet második alkalommal rendezett meg a 2-es körzet DK-s képviselője, Szilveszter Péterné a Mátra Művelődési Központban. „Három a magyar igazság a közigazgatásban” című fórumon egyebek mellett hazánk helyzetéről, a kivándorlásról, valamint a közigazgatás és egészségügy helyzetéről esett szó.

A Demokrata Klub szervezésében, második alkalommal tartottak lakossági fórumot a Mátra Művelődési Központban, melyből hagyományt szeretnének teremteni, és több helyszínen megrendezni – tudtuk meg a 2-es választókörzet elnökétől.

– Ezt a klubot szeretnénk a választókerületben is több helyszínen létrehozni. A legközelebbi majd Verpeléten, Mátraderecskén. Az országos politikával, a helyi politikával szeretnénk foglalkozni, a lakosságnak a véleményét meghallgatni, országgyűlési képviselőket és civil embereket szeretnénk a fórumainkra – mondta Szilveszter Péterné.

Az eseményen Hegedűs János, a DK Heves megyei önkormányzatának képviselője is részt vett, aki szerint nagyon fontos, hogy ne csak a választások idején szólítsák meg az embereket, hanem az ilyen fórumok alkalmával is.

– Érezze a lakosság azt, hogy ilyenkor is fontos, amikor majdhogynem uborkaszezon van, politikai uborkaszezonnak mondhatnánk, hiszen 2015 van és 2014 elmúlt, amikor nagyon sűrű volt a helyzet. Most pedig szeretnék arról beszélni mi, hogy hogyan készülünk a következő választásra – fogalmazott.

A fórum vendége ezúttal Varju László DK alelnök, országgyűlési képviselő volt, aki egyebek mellett a DK programjairól beszélt.

– Egy olyan röpiratot tettünk közzé, ami azt üzeni, hogy mit kellene csinálni, milyen lesz a helyzet az Orbán-kormány után, ezért fontos, hogy mindenki úgy érezze, hogy az, amikor ő a véleményét ki akarja nyilvánítani, viselkedjen demokrataként, jöjjön el baráti beszélgetésekre, klubokba – sorolta.

Hozzátette: ma a közigazgatásban, és egészségügyben dolgozók is nehéz helyzetben vannak, ezért a jövőben több egészségügyi intézményben tesznek látogatást és kérnek tájékoztatást, hiszen Varju László szerint tarthatatlan a helyzet. Továbbá a kivándorlás mértéke is elgondolkodtató – mondja.


Az Aktuális napi hírei (2015-12-11 )

Tovább az archívumra