Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Ingyenes étkezés a szünidőben

Ingyenes étkezés a szünidőben

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Idén már a tavaszi szünetben is ingyenesen étkezhetnek azok a rászoruló gyerekek, akiknek szülei ezt írásban kérik. Az önkormányzat ebben az évben több, mint 500 rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő, hátrányos helyzetű, vagy halmozottan hátrányos helyzetű gyermeknek segíthet a térítésmentes étkezésben, az iskolai szünetekben is.

A gyermekvédelemről illetve a gyámügyi igazgatásról szóló törvény 2016 – ban jelentősen módosult. A legfontosabb változás hogy az önkormányzatoknak a szünidőkben is kötelessége a gyermekek étkeztetése. Az intézményi étkeztetés mellett az intézményi jogviszonnyal nem rendelkező erre rászoruló gyermekek is jogosultak térítésmentesen ékezni.

Hátrányos helyzetű, illetve halmozottan hátrányos gyermeknek, valamint rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben jogosult gyermeknek kell lennie ahhoz, hogy az önkormányzat ingyenes étkeztetést biztosítson a szünidőben – tudtuk meg a részleteket.

A gyöngyösi önkormányzat minden évben közel 3 és 5 millió forintot különített el arra, hogy a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosult gyerekeknek biztosítsa az ingyenes étkezést a nyári szünetben. Az előző évekhez képest most már nem csak a nyári szünetben kérhetik ezt a szülők, hanem a tavaszi, őszi és a téli szünetben is, de csak a munkanapokon. Gyöngyösön ez most mintegy 500 gyermeket érinthet.

A gyermek lakóhelye szerinti önkormányzatnál kell kérnie a szülőnek írásban ezt az ingyenes szünidei étkeztetést – mondta dr. Hetzmann Szabina, az önkormányzat illetékes igazgatóságának helyettes vezetője.


Tovább az archívumra