Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Különös tekintettel a nőkre

Különös tekintettel a nőkre

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Hol a boldogság mostanában? –különös tekintettel a nőkre címmel sajtótájékoztatót tartott Gurmai Zita az Európai Szocialisták Pártja Nőszervezetének elnöke, valamint Orosz Bálint János, a Heves Megyei Közgyűlés képviselője. Az összejövetel legfontosabb mondanivalója az volt, hogy mindenkinek meg kell adni a döntés jogát. A beszámolót követően az Országos Nőtagozat elnöke, a „Politikus is ember” pódiumbeszélgetés vendége volt, ahol a jelenlévők megtudhatták például azt, hogy milyen gyermekkora volt.

„A nők meghatározzák életünket” – ez volt a jelmondata annak a sajtótájékoztatónak, amelyet Gurmai Zita az Európai Szocialisták Pártja Nőszervezetének elnöke, valamint Orosz Bálint János a Heves Megyei Közgyűlés képviselője tartott a napokban.

Az Országos Nőtagozat elnöke szerint ma hazánkban nagyon nehéz helyzetben vannak a nők, kiváltképp a bérezések tekintetében.

– Gyakorlatilag több mint 2 hónapot ingyen dolgozik a nő, hogy ugyanazt a bért megkaphassa, mint a férfi társa, márpedig a szegénység egészen addig harc, ameddig nem adjuk azt a tisztességes fizetést a nőnek és a férfinek ugyanazért a bérért. Az a probléma, hogy nem tudnak arról a nők, amikor aláírják a szerződést, hogy tulajdonképpen ugyanazért sokkal kevesebbet kapnak. És ha megnézzük, ma Magyarországon a nők jelentős része olyan szakmákban dolgozik, ahol nagyon alacsony a fizetés – sorolta.

Továbbá beszélt arról is, hogy a kivándorlás most már nem csak a fiatalokat érinti, hiszen a családfőt egyre gyakrabban követi a feleség, élettárs is.

– Nagyon érdekes a modell, mert először az édesapa elment, utána megteremti a körülményeket és aztán az édesanya megy el, számomra ez egy sokkoló esemény, mert nem csak a fiatalok mennek ma már el az országból, hanem követik azok, akik nem találnak tisztességes megélhetést Magyarországon. Nagyon sok olyan család van, nekünk is van a családban olyan rokon, akinek 3 gyermeke van, és egyszerűen nem tudtak megélni, annak ellenére, hogy mind a ketten dolgoztak a munkaerőpiacon – részletezte.

A megfelelő munkahely hiánya, vagy a bérezések miatt pedig sokkal kevesebben vállalnak gyermeket – tette hozzá.

A sajtótájékoztatót követően a „Politikus is ember” elnevezésű pódiumbeszélgetés vendége, első női meghívottja Gurmai Zita volt, akiről egyebek mellett azt is megtudhattuk, hogy fiatalon vállalt gyereket és, hogy mindig közel állt hozzá a politika.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A csütörtöki adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Aktuális – hírek röviden
09:02
Zongoraavató hangverseny (részlet)
09:18
Reklám
09:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
09:36
G25 – gazdasági magazin - ismétlés
10:02
Reklám
10:04
A hegy leve - dokumentumfilm
10:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
10:46
A Szomszéd vár - turisztikai magazin - ismétlés
11:12
Reklám
11:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:02
A Templomfestő - dokumentumfilm
18:14
Molnár Dániel - Értünk jött a nyár
18:17
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Nápolyi 1. rész
19:01
Reklám
19:04
Nápolyi 2. rész
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Nápolyi 3. rész
20:12
Reklám
20:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság