Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Sástón lehet korcsolyázni

Sástón lehet korcsolyázni

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az idén már második alkalommal fagyott be annyira Sástón a jég, hogy arra már biztonsággal rá lehet lépni. Még ugyan nem korcsolyáznak rajta, azonban csúszkálásra kiváló a befagyott tó jege. Harmadik napja a jég vastagsága eléri az előírt minimum 14 centimétert így azt nyugodtan lehet használni. Az igazi dömpinget hétvégére várják, mert az előrejelzések szerint az időjárás is kedvezni fog a jeges sportok szerelmeseinek.

Vagyis fokozottan védett terület, így erre a részre tilos bemenni. Ezt táblával is jelölik, de a lábnyomokból kiderül, nem mindenki tartja be a szabályokat. Azonban a híd másik oldalán már nyugodtan lehet csúszkálni, korcsolyázni. Bár most még elég havas a felülete. A gyerekek igazán élvezik a telet, hóangyalka készítése mellett kipróbáltak több téli sportlehetőséget is.

Kömley Károly, a sástói turisztikai központ megbízott vezetője azt mondja, az idén ez már a második alkalom, amikor biztonságosan befagyott a tó jege.

Óvodás csoportok, családok és turisták számára is közkedvelt a Sástó télen is, mondja a vezető, habár a hétvégén indul be igazán a korcsolyázás, olyankor igazán sokan érkeznek. Nekik pedig folyamatosan mérni kell a tó jégvastagságát, 14 centiméteres vastagságúnak kell lenni legalább a jégnek, akkor már nyugodtan lehet használni.


Tovább az archívumra