Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Quadomány

Quadomány

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Egy új quaddal bővült a Kékes Kutató Mentő Alapítvány eszközparkja. A több millió forint értékű, adományba kapott jármű komoly segítséget nyújt majd a jövőben az erdei mentéseknél.

Összkerék-meghajtás, jelzőfények, sziréna. Új, kétszemélyes quadot kapott a Kékes Kutatómentő Alapítvány. A tagok eddig saját járműveiket használták egy-egy mentés során. Ezért nagy segítség az új quad, ami a mai naptól az év 365 napján rendelkezésre áll. A jármű nemzetközi szinten is minden elvárásnak megfelel.

– Ezt az Egyesült Államokban, ahol a mentések 75-80%-a eszközzel zajlik és sokkal kevesebb az emberi erő, nos ott találták ki. Magát az utánfutót is a Sziklás-hegységben, illetve az amerikai kanadai határon elterülő hatalmas területen használják arra, hogy nagyon szűk, terepjáróval is nehezen járható utakra fel tudjanak menni és ezzel felmennek – részletezte Klausmann Viktor.

Az elmúlt években jelentősen nőtt a Mátrában a túrázók, a kirándulók és a szabadtéri sportokat űzők száma, így több lett a baleset is. A Kékes Kutató Mentő Alapítvány Tagjait gyakran segítenek olyanoknak, akik eltévednek az erdőben, de arra is van példa, hogy valaki egy bokaficam, vagy kisebb sérülés miatt kér segítséget. A quadot ajándékba kapta a csoport.

– Többet sétálnak turisták a térségben, sokan eltévednek és nagyon fontos számunkra, hogy mihamarabb tudjuk azt mondani, hogy oda tudunk jutni a problémás helyzetekhez. El tudjuk érni és mihamarabb tudunk rajtuk segíteni – mondta az adományozó, a HE-DO Kft. tulajdonosa, Dobróka Tamás.

Az alapítvány már most, a több millió forintos quad használatba vétele után az eszközpark tovább bővítését tervezi. Egy legalább 5 fő szállítására alkalmas, platós terepjárót szeretnének beszerezni.


Tovább az archívumra