Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Ausztria a sláger

Ausztria a sláger

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az idei szezonban is közkedvelt a síelni vágyók számára Ausztria, vagy Lengyelország, így hazánkból is sokan látogatnak el ezekbe a síparadicsomokba. Az árak és utazási feltételek is kedvezőek az idén, sőt Gyöngyösről már buszjáratokat is indítanak. Aki még szeretné kihasználni ezt az időszakot, az gondolkodjon időben, hiszen már most rengeteg a foglalás – tanácsolják az utazási irodákban. Ilyenkor az egzotikus országokba is sokan látogatnak, hisz vannak, akik a hideg napok helyett a meleg tengerpartot választják.

Sokan a belföldi síelés helyett a külföldi síelést választják. Az idei év slágere Ausztria – mondta el egy gyöngyösi utazási iroda munkatársa.

– A külföldi síutak közül a legnépszerűbb Ausztria, mint az elmúlt években meg régebben is jellemző volt, de a közeli Lengyelország, Zakopane, vagy Szlovákia sírégióit is többen felkeresik. Fontosnak tartom a biztosítás kiemelését, mert minden utazásnál fontos, de itt kiemelkedően, mert jóval nagyobb a balesetveszély, mint egy sima útnál, de szerencsére élnek ezzel az utasok és megkötik nagy arányban – sorolta Oláh Franciska, a Cézár Travel Utazási Iroda munkatársa.

Az elmúlt évek jelentős változást hoztak az utak foglalásában, hiszen a síelők egyre többször szervezik meg az utazást saját maguknak. Osztrák síparadicsomokban átlagosan 2–3 napra 30 ezer forinttól, míg egy teljes hétre körülbelül 70–80 ezer forinttól foglalhatunk szállást. Leginkább azok választanak utazási irodát, akik több napra mennek, mert például kirándulnak – tudtuk meg Oláh Franciskától. Vannak azonban, akik az osztrák hegyek helyett a szintén közkedvelt Lengyelországot választják.

Mostantól már arra is van lehetőség, hogy Gyöngyösről busszal utazhatnak ki Ausztria síparadicsomaiba, családok, iskolások egyaránt.

Sokan viszont inkább a meleg klímájú és egzotikus országokba vágynak télen, Thaiföldön, Balin, vagy Mexikóban töltik a telet.

– A szezonban elég nagy érdeklődés volt az egzotikus utak iránt is, van, aki nyaralóprogramra fizetett be, de vannak, akik kulturális körútra, mondjuk Indiai vagy Kínai utazásra mentek, tehát eléggé népszerű – említette Oláh Franciska.

Az idei szezonban már rengeteg a foglalás, vagyis aki az utolsó pillanatra hagyja, előfordulhat, hogy nem marad szabad hely.


Tovább az archívumra