Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Működnek

Működnek

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Támogatják a családokat, csökken a személyi jövedelemadó és emelkedik a minimálbér. Többek között ezekről, a 2016-ban bevezetett változásokról és a kormány által kitűzött célokról tartott sajtótájékoztatót Szabó Róbert, a Heves Megyei Közgyűlés elnöke.

Az adócsökkentés éve lesz 2016 – mondta el A magyar reformok működnek címmel tartott sajtótájékoztatóján Szabó Róbert. Csökken a SZJA és bővülnek a családi adókedvezmények, béremelésekre kerül sor és új lendületet kap a bürokráciacsökkentés- sorolja a változásokat a Heves Megyei Közgyűlés elnöke, aki hangsúlyozta, a kormány kiemelt figyelmet fordít a családok támogatására.

– Mi itt Heves megyében is megpróbálunk minden kaput kinyitni a gyermeket váró családok boldogulása előtt. A gyermekek számára pedig a lehető legjobb életkörülményeket szeretnénk biztosítani. Ennek érdekében a megyei terület és településfejlesztési programban kiemelt helyet kapnak azok az intézkedések, amelyek bölcsődék, óvodák, családi napközik fejlesztését teszik lehetővé. Erre a célra több mint 3 milliárd forintot különítettünk el a TOP-ból – részletezte.

A kormány célja, hogy megkönnyítsék a lakóingatlanhoz jutást. Ennek érdekében 5 százalékra csökkent a lakóingatlanok áfája. De nem csak ez az intézkedés segíti a lakáshoz jutást.

– Háromszáz négyzetméter alatti lakóházak esetében nem lesz szükség építési engedélyre. De számos más intézkedés is segíti a magyar és a Heves megyei családokat az otthonteremtésben. A 2015 július elsejétől bevezetett, egy összegű, vissza nem térítendő lakás célú támogatás, a családok otthonteremtési kedvezménye, a CSOK 2016 január elseje óta még kedvezőbb feltételekkel igényelhető – sorolta Szabó Róbert.

Idén 10.000 Ft-ról 12.500 Ft-ra nőtt a kétgyermekes családok adókedvezménye. És ez az összeg 2019-ig fokozatosan a duplájára növekszik. Mindezek mellett növekszik a minimálbér és megkezdik a közszolgálati életpályamodell bevezetését is.


Tovább az archívumra