Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Elismert szervezet

Elismert szervezet

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Megújult és aktív tagsággal, valamint egy frissen kitüntetett elnökkel vágott neki az évnek Gyöngyös Város Barátainak köre. A pénteken a Gyöngyös Város Kultúrájáért díjat átvevő Balázs Ernő a Baráti Kör szombati évindító disznótoros rendezvényén már a 2016-os év terveiről szólt. Mint elmondta, van mire alapozniuk, hisz az előző, 2015-ös esztendő rendkívül sikeres volt.

Névlegesen a disznóvágás adott okot arra, hogy a Baráti Kör ismét együtt legyen. Valójában az egyesület évindító programjáról volt szó, ahol már körvonalazódhattak az idei tervek is. A Városbaráti Kör frissen kitüntetett elnöke, Balázs Ernő szerint ismét van mire építkezni, hisz a 2015-ös esztendő sikeres volt. Azt mondja, az ő elismerése is jórészt a tagságnak köszönhető.

Az egészen pontosan 163 fő aktív tagságot jelent. Az elmúlt évben a közgyűlés ugyanis a 330 fős névleges taglétszámot leszűkítette azokra, akik tudnak és akarnak is a városért dolgozni. De hogy vannak új érdeklődők, azt bizonyítja, hogy 2015-ben 20 új belépőt regisztráltak. Egyikük dr. Dinya László, aki azt mondja, nyugdíjasként végre azt teheti a civil szférában, amit mindig szeretett volna.

Új alapokra helyezték az egyesületen belüli információcserét is. Negyedévente hírlevélben tájékoztatják a tagságot a legfontosabb történésekről. Az 1986 óta Veszprémben élő Czövek Gábor azonban jobban szeret személyesen jelen lenni minden baráti körös rendezvényen.

Gyöngyös Város Barátai 2016-ban is gazdái lesznek az általuk elindított városnapi rendezvényeknek, köztük a 19. századi piacnak. Azt szeretnék, ha a városnapot idén már minden gyöngyösi egy kicsit magáénak érezze.

A Városbaráti Kör legközelebbi programja február 2-án egy könyvbemutató lesz. Ezen az egyesület alapító tagjának, a 97 éves Bálint Györgynek Keserédes éveim című könyvét mutatják majd be a Vachott Sándor Városi Könyvtárban.


Tovább az archívumra