Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Tánckultúra

Tánckultúra

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Fergeteges műsorral szórakoztatta a közönséget az ExperiDance társulata a Magyar Kultúra Napján. A dr. Fejes András Sportcsarnokban bemutatott Esszencia című előadás magába foglalta mindazt, ami miatt a társulat az elmúlt 15 év alatt világhírűvé vált.

Az Esszencia című előadás bevezetés az ExperiDance egyedi világba: a társulat tudásának legjavát nyújtva teszi a ritmus valódi ünnepévé a produkciót. Román Sándor rendező-koreográfus a társulat 2000-es megalakulása óta eltelt 15 év alkotómunkájának legjavát, a legnagyobb közönség-kedvenceket válogatta össze. Ezt hozták le Gyöngyösre a magyar kultúra napján, mint Hiesz György polgármester elmondta, nem ok nélkül, hisz Gyöngyös hagyományosan táncos város.

A Román Sándor által alapított csoport egy speciális, csak rájuk jellemző stílust alakított ki: a hagyományos magyar néptáncot ötvözi a modern táncstílusokkal és show-elemekkel. Az Esszencia mindeközben az ExperiDance titkait is megmutatja: A kulisszák misztikus világa a színen feltűnő porondmesteren, az epekedő zenebohócon és az ő balerinájának szerelmén keresztül elevenedik meg ebben a 21. századi show-elemekkel tökéletesített produkcióban. Ami nagyon lényeges, a közönség maga is alakította és alakítja véleményével, hogy mi kerüljön be az Esszenciába.

A színpadon ugyan általában maximum 24-en mozognak egyidőben, de a teljes társulat a segítőkkel együtt ennél jóval bővebb. Õk azok, akik hétről hétre, átlagban heti 3 alkalommal népszerűsítik a magyar tánckincset az egész országban, sőt az egész világon. Missziójuk több mint sikeres. Ma már a világon mindenütt ismerik a nevüket. Mostantól fogva Gyöngyösön is komoly rajongótáborral rendelkeznek.


Tovább az archívumra