Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Döntés előtt

Döntés előtt

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Még körvonalazódik és sok módosításra lesz szükség ahhoz, hogy elfogadja a 2016-os költségvetést a képviselő testület. Fontos, hogy jelentősen csökkentsék az egyelőre több mint 1 milliárd forintos hiányt, de bizonyos fejlesztések is megvalósulhassanak. Erről a Döntés előtt című műsorunkban beszéltek a frakcióvezetők.

Az idei év első képviselő testületi ülésének legfontosabb pontja, a 2016-os év költségvetés tervezete kapta a legtöbb figyelmet a három frakcióvezetőtől a Döntés előtt című műsorunkban. Mivel a büdzsé egyelőre több mint egymilliárd forint hiánnyal számol, dr. Végh Attila szerint van még mit dolgozni rajta.

– Én nem félek attól, hogy nem lesz költségvetés. És le lehet ezt a hiányt csökkenteni, drasztikusan is, csak a metodika volt rossz. Nem a sokból kellett volna nagyon sokat levenni, tehát magas hiányból sokat levenni, hanem úgymond a szűz és átvizsgált költségvetéshez kellett volna hozzátenni tételeket – vélekedett.

Szóba kerültek a gyöngyösi ipari park 2-vel kapcsolatos tervek is. Ha ugyanis jól működő cégek települnek le a gyöngyösi ipari parkban, sokat segíthetnének a város költségvetésének kialakításában.

– Egy jó cég, ami több milliárdos bevétellel rendelkezik, nagyon meg tudja nyomni hiszen az adóbevételeit Gyöngyös város fogja adni. Számunkra a legfontosabb a költségvetésben is, hogy hozzunk olyan cégeket, akik generálják a bevételeket, ezen felül pedig a beszállítói részt is növelik – fogalmazott Faragó Tamás, a Jobbik frakcióvezetője.

A képviselő testületi ülésen napirenden lesz a gyöngyösi gyepmesteri telep további működtetése és a kutyamenhely kialakítása is. A telepet jelenleg üzemeltető Új nap egyesület munkájával a jelek szerint elégedett a testület, így vélhetően folytathatják a tavaly megkezdett munkát és a fejlesztéseket.

– Arra kell odafigyelni, hogy ők ezen a területen, a menhelyen terveznek kutyakozmetikát, kutyapanziót, kutyaiskolát kialakítani, ami viszont már kicsit profitorientált tevékenység is lehet, de én kértem erről tájékoztatást és ha igaz az anyagban is benne van, hogy az itt generálódott profitot mindenképpen visszaforgatnák a menhely működésére, tehát ilyen szempontból könnyebben működtethetővé válik a menhely is – sorolta Kiss Tivadar, a Fidesz frakció vezetője.

A fenti témák mellett többek között napirenden lesz a lakásrendelet módosítása, valamint a lakás- és helyi támogatási ügyekben hozott döntések is.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A vasárnapi adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
09:21
Reklám
09:24
Híradás plusz – megyei hírműsor
09:53
William Ricketts emlékhelye - dokumentumfilm
10:05
Reklám
10:08
Moziklip – mozi magazin - ismétlés
10:21
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
10:34
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
11:04
Nápolyi 3. rész - ismétlés
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:02
Mesemondó - Pinocchio 1. rész
18:13
Vidróczki gála 2019 - Szűcsi Gömbőc - Magyarbődi táncok
18:17
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Nézőtér - kulturális magazin
19:06
Reklám
19:09
Kápolnapuszta - Bivalyrezervátum - dokumentumfilm
19:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Egy nap a világ - utifilm sorozat - Azerbajdzsán
20:11
Reklám
20:14
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság