Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Nemet mondtak a kvótára

Nemet mondtak a kvótára

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Elutasítja a kötelező betelepítési kvótát a Heves Megyei Közgyűlés, és felkéri a kormányt, hogy minden lehetséges eszközzel akadályozza meg az illegális migránsok beáramlását és védje meg az országot. A Jobbik támogatja ezt a javaslatot, kiegészítve azzal, hogy a megye területén ne lehessen menekülttáborokat létrehozni, illetve a migránsok ne vehessenek részt a közfoglalkoztatásban. A baloldal azonban azt nyilatkozta: ez egy politikai nyilatkozat, amit hisztériakeltésnek használ fel a kormánypárt megyei vezetése -hangzott el a jobbik sajtótájékoztatóján.

Elutasítja a kötelező betelepítési kvótát a megyei közgyűlés – így döntött január 22-i ülésén. Ezen kívül felkéri a kormányt, hogy akadályozza meg az illegális migránsok beáramlását és védje meg az országot és a magyar embereket –hangzott el a Jobbik sajtótájékoztatóján. A párt a javaslatot egyöntetűen támogatta pár kiegészítéssel.

– Konstruktív ellenzékként természetesen támogattuk ezt a határozatot, azzal a kiegészítéssel, hogy Heves megyében ne jöhessen létre menekülttábor, illetve közfoglalkoztatásban pedig ne vehessen részt migráns személy – mondta Szűcsné Major Ildikó, a párt megyei önkormányzati képviselője.

Szűcsné Major Ildikó hozzátette: Ásotthalom polgármestere már tavaly jelezte a belügyminisztériumnak a problémát, illetve a Jobbik fél évvel ezelőtt kérte a megyei testületet, hogy foglaljon állást a témában, de akkor nem történt változás. A közgyűlés ülésén a baloldal reakcióját a Jobbik elfogadhatatlannak tartja.

– Elmondták, hogy szerintük ez egy politikai nyilatkozat, amit hisztériakeltésnek használnak fel, és tiltakozásképp kivonultak az ülésteremből. Ezt, mi eltúlzottnak érezzük, és nem igazán értjük ennek a mögöttes tartalmát – mondta a képviselő.

A Jobbik kezdeményezte, hogy az országban minden megyei és település önkormányzat fogadja el a szándéknyilatkozatot, a párt kiegészítéseivel.


Tovább az archívumra