Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Kötelező tűzvédelmi szabályzat

Kötelező tűzvédelmi szabályzat

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Változtak a tűzvédelmi szabályok, januártól kötelező a tűzvédelmi szabályzat készítése a társasházakban. Az év elején életbe lépett változás már minden, háromszintesnél magasabb, és tíznél több lakást magába foglaló társasházra lakó- és üdülőépületekre, épületrészekre vonatkozik. A szabályzat többek között tartalmazza a tűzjelzés tartalmi követelményeit, a nyílt láng használatára és a dohányzásra vonatkozó tilalmat is. A szabályzatot március 31- ig kell elkészíteni és ismertetni a lakókkal.

Kifüggesztve a tűzvédelmi tájékoztató, minden emeleten tűzjelző készülék és poroltó is található itt Gyöngyösön, a toronyházban. Ez eddig is előírás volt. A lakóknak ismerniük kellett a menekülési útvonalakat a tűzjelzés tartalmi követelményeit is.

Itt a szemétledobóknál is minden emeleten tűz és füstjelző készülék van felszerelve, hisz ez az egyik leggyakoribb helye a tűz keletkezésének. De a dohányzás is veszélyforrás lehet. Most januártól az épület tulajdonosának, kezelőjének, közös képviselőjének, egy tűzvédelmi szabályzatot kell készíteni, amiben többek között ezt is szabályoznia kell, úgy ahogy a tűzvédelmet biztosító eszközök, berendezések használatát is le kell írnia. A változás többek között az üdülőépületekre és a tíznél több lakást magába foglaló társasházra is vonatkozik.

A katasztrófavédelmi hatóság ellenőrzi a tűzvédelmi szabályzat meglétét és az iratban foglaltak szakmai helyességét is. Az új szabályzatot március 31- ig kell elkészíteni és ismertetni a lakókkal.


Tovább az archívumra